8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Liviu Luca, urmărit penal în dosarul "Realitatea". Învinuitul Marius Manolache, FINUL...

VIDEO. Liviu Luca, urmărit penal în dosarul “Realitatea”. Învinuitul Marius Manolache, FINUL lui Victor Ponta

UPDATE: Marius Manolache a confirmat faptul că este finul lui Victor Ponta. Manolache a declarat, la B1 TV, că nu vrea să aducă “prejudiciu de imagine nici unei persoane apropiate. Domnul Ponta nu are nici o legătură în acest dosar”.

“Nu ştiu ce vrea să spună DNA cu acest deranj mediatic”, a mai declarat Marius Manolache.

– – – – –

Liviu Luca, prim-vicepresedintele CNSRL Frăţia, este urmărit penal în dosarul de spălare de bani “Realitatea Media”. El s-a prezentat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în urma mandatului de aducere emis de procurori.

Luca a controlat PSV Company, fosta Petromsevice, societate acţionară în “Realitatea Media”.

Potrivit unui comunicat al DNA, până în acest moment, procurorii au început urmărirea penală faţă de şapte persoane juridice şi fizice.

Citeşte şi: Liviu Luca, prim-vicepreşedintele CNSRL Frăţia, chemat în dosarul “REALITATEA”. Este învinuit de spălare de bani

În cazul “Realitatea Media”, s-a reţinut infracţiunea de spălare a banilor, având în vedere că există date şi indicii temeinice că a fost finanţată cu bani proveniţi din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/6cda5550d2cd90a99a149b773526d5d7/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Procurorii au început urmărirea penal împotriva “Realitatea Media”, SC „Strategies-Research-Investments” SRL şi “Rovigo” SPRL.

În timp ce Realitatea Media a fost acuzată de spălare de bani, SC „Strategies-Research-Investments” SRL este acuzată de săvârşirea infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor ( ar fi fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul acţionarilor), iar persoana inştiintată a fost Cosmin Guşă , administratorul firmei.

În cazul Rovigo SPRL, s-a reţinut infracţiunea de bancrută frauduloasă, având în vedere că există date şi indicii temeinice că societatea a fost folosită pentru înstrăinarea mărcilor Realitatea.

De asemenea, în acelaşi dosar au mai fost învinuite circa 15 persoane, între care Maricel Păcuraru, partenerul lui Cosmin Gusă, alături de doi avocaţi şi alte nouă persoane folosite drept paravane pentru spălări de bani, delapidare, bancrută frauduloasă, fals şi uz de fals cu consecinte deosebit de grave.

Cele şapte persoane fizice şi juridice urmărite penal de DNA sunt:

SC GEOASSET SRL, pentru spălare de bani şi complicitate la delapidare, deoarece în cauză există indicii că prin intermediul unui contract de asociere în participaţiune a fost însuşită suma de 20 milioane lei în interesul unor persoane fizice (învinuiţii PĂCURARU MARICEL şi LIVIU LUCA) şi persoane juridice.

DBV Media House SRL şi GRUP FINANCIAR IFN SA, pentru complicitate la delapidare, deoarece există indicii că acestea au fost utilizate pentru a furniza sume de bani destinate SC REALITATAEA MEDIA SA.

GMG Media Box SA, pentru bancrută frauduloasă, deoarece există indicii ca aceasta a fost folosită în scopul preluării controlului asupra procedurii insolvenţei în care se afla SC REALITATEA MEDIA SA. În acest sens ar fi fost utilizate facturi fictive în baza cărora GMG Media Box SA a obţinut înscrierea în tabelul preliminar rectificat al creanţelor cu o creanţă de 10 ori mai mare decât creanţa înscrisă iniţial.

BERCEA FLORIN, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, deoarece există indicii ca în calitate de administrator special a solicitat înregistrarea menţiunilor privind schimbarea acţionariatului SC REALITATEA MEDIA SA utilizând extrase ale registrului acţionarilor falsificate.

LUCA LIVIU, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de delapidare, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, deoarece există indicii că l-ar fi angajat pe avocatul MANOLACHE MARIUS, ca acesta să încheie contractul de asociere în participaţiune, ce a permis însuşirea sumei de 20 milioane de lei din patrimoniul asociaţiei. Ulterior învinuitul LUCA LIVIU, prin încheierea unui contract de asistenţă juridică, l-ar fi ajutat pe învinuitul MANOLACHE MARIUS să dobândească dreptul de semnătură asupra conturilor asociaţiei.

De asemenea, învinuitul LUCA LIVIU a încheiat un contract care conţine menţiuni nereale cu privire la calitatea sa de proprietar al acţiunilor emise, pe care le-a transferat învinuitului PĂCURARU MARICEL.

SCHWARTZENBERG (MOLDOVAN) OANA MIHAELA, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la bancrută frauduloasă şi tentativă la înşelăciune, deoarece există indicii că în calitate de avocat a contribuit la vânzarea mărcilor SC REALITATEA MEDIA SA în frauda creditorilor.

MANOLACHE MARIUS, în sarcina căruia s-a reţinut că în calitate de avocat angajat de administratorul SC STRATEGIES-RESEARCH-INVESTMENTS SRL ar fi semnat un contract de vânzare cumpărare acţiuni, contract ce conţine menţiuni nereale cu privire la data încheierii, ulterior utilizat de alte persoane pentru a justifica modul de dobândire de către SC STRATEGIES-RESEARCH-INVESTMENTS SRL a acţiunilor SC REALITATEA MEDIA SA.

”Învinuiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală”, se arată în comunicatul remis de procurorii DNA.

Cele mai citite

Liderii Congresului ajung la un acord pentru a evita închiderea guvernamentală

Liderii democrați și republicani din Congresul SUA au anunțat miercuri (28 februarie) că au ajuns la un acord pentru avansarea celor 12 proiecte de...

13 traficanți de droguri, reținuți de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT au reţinut 13 traficanţi de droguri, care aduceau din Olanda, prin intermediul unor firme de curierat, importante cantităţi de substanţe cu efect...

Arhiepiscopul Teodosie a lipsit de la ședința Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, pe care o conducea Patriarhul Daniel

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a lipsit de la ședința din 28 februarie 2024 a Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, ședință pe pe care o...
Ultima oră
Pe aceeași temă