25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO&FOTO: Jocurile video au fost recunoscute ca sporturi OLIMPICE

VIDEO&FOTO: Jocurile video au fost recunoscute ca sporturi OLIMPICE

Asociația Coreeană de Sporturi Electronice (Korean eSports Association – KeSPA) a reușit să convingă Comitetul Olimpic Coreean (KOC) să accepte sporturile electronice ca disciplină olimpică, alături de șah, polo sau sporturile motorizate, potrivit esports.inquirer.net.

Anunțul i-a entuziasmat pe gamerii asiatici și sunt șanse ca la următoarea Olimpiadă să avem și competiții și probe de jocuri precum: League of Legends sau Dota 2, iar jucătorii profesioniști să câștige medalii de aur și argint care să fie recunoscute de forurile internaționale.

În România, Professional Gamers League (PGL) se luptă din 2002 cu sistemul pentru a obține recunoașterea sporturilor electronice ca discipline sportive, atât în România, cât și în afara ei. 

În altă ordine de idei, Federația Internațională a Sporturilor Electronice (IeSF), din care face parte și PGL, a depus încă din 2013, cererea de afliere la Uniunea Federațiilor Internaționale Sport Accord, instituția care ar putea acredita sportul electronic ca disciplină la competițiile mondiale și europene importante.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă