-0.3 C
București
marți, 31 ianuarie 2023
AcasăSpecialVIDEO&FOTO. Topul celor mai vechi site-uri din lume: Cum au evoluat și...

VIDEO&FOTO. Topul celor mai vechi site-uri din lume: Cum au evoluat și cum arată astăzi

Internetul, în urmă cu 30 de ani, nu arăta cum îl știm noi astăzi. În prezent, în fiecare oră, se înregistrează cel puțin un site sau blog la nivel mondial, dar în urmă cu 30 de ani, mai exact între 15 martie 1985 și 25 martie 1986, s-au înregistrat doar 13 site-uri. Practic, a fost nevoie de un an de zile ca să existe câteva site-uri în rețeaua www. Toate, la vremea respectivă, au avut domeniul .com, cea mai veche extensie din lume și în prezent.

SYMBOLICS.COM

Compania care l-a înregistrat la 15 martie 1985 există și astăzi, iar domeniul se scrie la fel ca în urmă cu 30 de ani – www.symbolics.com. Firma are sediul în Dallas, statul Texas și are ca domeniu de activitate servicii de mentenanță IT.

CITEȘTE ȘI: Cum a evoluat primul site .com din lume

BBN.COM

Este un site de tehnologie și software militar, dar site-ul are acum o altă rădăcină – raytheon.com. Site-ul bbn.com a apărut pe 24 aprilie 1985. În prezent, compania oferă suport software și hardware pentru Marina americană, Forțele Aeriene ale Statelor Unite și Marina canadiană.

THINK.COM

Site-ul a apărut pe 24 mai 1985. Astăzi domeniul nu mai este disponibil și, dacă încerci să-l accesezi, te trimite spre o pagină aflată în construcție.

MCC.COM

Domeniul a fost înregistrat pe 11 iulie 1985. Există și astăzi și oferă informații educaționale despre instituțiile de învățământ din Statele Unite ale Americii.

DEC.COM

Site-ul a apărut pe 30 septembrie 1985. În prezent, domeniul nu mai există și, dacă încerci, să-l accesezi apare o pagină goală.

NORTHROP.COM

Site-ul a fost activat pe 7 noiembrie 1985. Aparține unei companii de import – export și oferă și suport logistic în zona comerțului naval. Compania are două birouri, unul în Germania și unul în Marea Britanie.

XEROX.COM

Compania a înregistrat site-ul la 9 ianuarie 1986. Este cea mai cunoscută companie din lume care furnizează servicii de print. Compania este atât de celebră, încât hârtiile copiate se numesc copii xerox, iar brandul companiei în multe limbi de circulație internațională este sinonim cu document copiat. În limba română avem și verbul a xeroxa cu sensul de a copia.

CITEȘTE ȘI: XEROX a lansat modele de imprimante de tip gadget

SRI.COM

Site-ul a apărut la 17 ianuarie 1986. Nu este site-ul serviciului Român de Informații, ci al unei companii americane care se ocupă de tehnică medicală și inovații în zona medicinală. 

</p>

Cele mai citite
00:00:47

Blinken îl întâlnește pe președintele Sisi din Egipt, în timpul turneului din Orientul Mijlociu

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a purtat discuții cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi și cu ministrul de externe Sameh Shoukry luni...

Ambasadarul ucrainean în Germania face presiuni pentru avioanele de luptă împotriva Rusiei

Ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksii Makeiev, a subliniat luni cât de importante sunt avioanele de luptă în războiul împotriva Rusiei, informează dpa. "Încă nu am...
00:00:47

Blinken îl întâlnește pe președintele Sisi din Egipt, în timpul turneului din Orientul Mijlociu

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a purtat discuții cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi și cu ministrul de externe Sameh Shoukry luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă