17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialVIDEO/FOTO. Preşedintele Federaţiei de Tenis din Moldova a MURIT în urma exploziei...

VIDEO/FOTO. Preşedintele Federaţiei de Tenis din Moldova a MURIT în urma exploziei de la Chişinău. Ce spune MAI moldovean. Cine crede că este vorba despre un asasinat

Autorităţile moldovene urmează să stabilească dacă este vorba despre o tentativă de asasinat sau un accident.

Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău a declarat că nu există legătură explozia în care a fost rănit Ţurcan şi funcţia politică a acestuia, scrie publika.md.

MAI a amintit că examinează activitatea lui Ţurcan în calitate de preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Tenis şi ca om de afaceri. Pe de altă parte, poliţia a deschis dosar penal pentru tentativă de omor. Purtătorul de cuvânt al Comisariatului General de Poliţie, Adrian Jovmir, a menţionat că echipele specializate au colectat probe care vor stabili, pe parcurs, cauza exactă a exploziei. Jovmir a mai spus că acum se colaborează cu reprezentanţii Federaţiei Ruse pentru a identifica proprietarul automobilului care a explodat.

Totuşi, Mihai Godea, candidat la funcţia de primar al Chişinăului, a declarat într-o conferinţă de presă că moartea fostului său şef de campanie este un asasinat, potrivit Unimedia.

„Igor Ţurcan a fost şeful staff-ului electoral, s-a ocupat de securitatea campaniei. Şi-a făcut meseria bine. A fost, din punctul nostru de vedere, un atentat cu maşină capcană. În corpul acestuia au fost descoperite piese metalice, care nu proveneau din corpul maşinii, dar de la bombă. Acest lucru a fost confirmat de echipa de medici de la Spitalul de Urgenţă”, a afirmat Godea, care consideră că este o încercare de intimidare a celor care vor să se alăture la acţiunea sa politică.

El susţine că a fost ameninţat de mai multe ori, însă nu credea că se poate recurge la astfel de gesturi. „Am avut parte de multe ameninţări, nu le-am făcut publice pentru că nu este stilul meu. Chiar pe 3 mai, atunci când am spus că merg pe cont propriu au fost mai multe acţiuni. Membrii staff-ului au fost ameninţaţi, s-a încercat compromiterea lor. Am primit în ziua alegerilor nişte ameninţări, dar nu le-am dat atenţie. Am crezut că după încheierea campaniei lucrurile se vor linişti, nu am crezut că se va ajunge aici”, a precizat politicianul.

Ţurcan este singura victimă a exploziei unei maşini, în jurul orei prânzului. Bărbatul a fost grav rănit în zona picioarelor, fiind dus de urgenţă la spital şi internat la reanimare. Câteva ore mai târziu a decedat, în urma unui stop cardiac. Medicii erau rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire chiar şi înainte de stopul cardiac.

Premierul Vlad Filat a catalogat evenimentul drept unul „regretabil”, însă nu a dorit să facă speculaţii referitoare la natura acestuia. „Este un accident regretabil şi este prematur să facem afirmaţii. Să lăsăm ancheta să vină cu detalii”, potrivit publika.md.

O maşină cu numere de înmatriculare ruseşti a explodat în centrul capitalei Republicii Moldova, potrivit aceleiaşi publicaţii, la ora amiezii. Deflagraţia s-a produs în apropiere de Ambasada Chinei.

Poliţia nu exclude că ar putea fi vorba de o tentativă de omor. Ţurcan avea conflicte cu fosta conducere a Federaţiei de Tenis cu care se judeca în instanţă.

Totodată, Igor Ţurcan a fost şeful staff-ului electoral al candidatului independent la funcţia de primar al Chişinăului, Mihai Godea. Acesta a strâns doar 0,82% din voturile locuitorilor capitalei, la scrutinul de duminică.

Conform unor informaţii, maşina care a explodat stătea parcată în zonă de două zile. În urma deflagraţiei au mai fost deteriorate două automobile.

Potrivit ziarului Timpul, automobilul, care se afla lângă Procuratura Militară, a explodat şi a ars în întregime.

Deocamdată nu se cunosc motivele incidentului, iar martorii spun că, cel mai probabil, maşina s-a aprins din cauza instalaţiei de gaz. 

Cele mai citite

Aplicația mobilă prin care se poate solicita ridicarea PET-urilor reciclabile la domiciliu

Ion Bogdatu și Bogdan Roșu, experți în programare și marketing online, au lansat o aplicație mobilă inovatoare numită Reverse PET, conform Ziarului Financiar. Această...

iOS 18 s-a lansat. Interconectare mai bună între iPhone şi Android

Apple a lansat iOS 18 și iPadOS 18, aducând o serie de noi funcționalități pentru iPhone și iPad. iOS 18 s-a lansat Una dintre cele...

VIDEO. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, despre salariile de la PRO TV

Într-o ediție recentă a emisiunii „La Măruță”, chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, care au revenit la MasterChef după o perioadă la...
Ultima oră
Pe aceeași temă