4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialA ajuns ambasadoare ONU după un coșmar oribil. Tânăra irakiană, răpită de...

A ajuns ambasadoare ONU după un coșmar oribil. Tânăra irakiană, răpită de ISIS, fusese transformată în sclavă și pusă să facă toate lucrurile înfiorătoare și bolnave care le treceau prin cap jihadiștilor | VIDEO și GALERIE FOTO

Nadia Murad a fost prinsă şi vândută ca sclavă când avea 19 ani, după ce jihadiştii i-au distrus satul natal din nordul Irakului şi i-au omorât familia, ca şi alţi 300 de oameni în genocidul din august 2014. Fata a reuşit să scape şi să-şi spună povestea, iar acum se adresează Curţii Penale Internaţionale, unde va fi reprezentată de avocatul pentru drepturile omului Amal Clooney, relatează The Daily Mail.

Nadia făcea parte din comunitatea Yazidiţilor, kurzi non-musulmani, care a fost răvăşită de jihadişti. Şase dintre cei opt fraţi ai săi au fost ucişi în faţa ei, la fel ca alţi 300 de bărbaţi din satul ei. Ea a fost violată repetate de „nenumăraţi” bărbaţi, de mai multe ori pe zi.

Calvarul Nadiei

Mama ei a fost ucisă, iar Nadia, cele două surori ale ei şi o verişoară adolescentă, au fost transportate în fieful ISIS din Mosul, alături de alte 150 de fete. Toate au fost supuse unor abuzuri sexuale oribile, iar cele mai tinere au fost violate în mod repetate încă din timpul transportului, a povestit Nadia, în decembrie, în faţa Consiliului de Securitate ONU.

„Pe drum, ne-au umilit. Ne pipăiau şi ne violau. În clădirea din Mosul în care ne-au dus erau mii de familii şi copii yazidiţi care erau folosiţi pentru a fi făcuţi cadou. Unul dintre aceşti oameni a venit la mine. A vrut să mă ia. Mă uitam în jos, la podea. Eram absolut împietrită. Când mi-am ridicat privirea, a văzut un bărbat uriaş. Arăta ca un monstru.”

Nadia a reuşit să scape trei luni mai târziu, s-a ascuns într-o tabără de refugiaţi şi a cerut azil în Germania.

Şi cele două surori ale Nadiei au supravieţuit atrocităţilor la care au fost supuse. Una este cu ea în Germania, iar cealaltă se află într-o tabără de refugiaţi din Irak, împreună cu cei doi fraţi ai lor care au supravieţuit.

Cine este Nadia astăzi

În mai, curajoasa supravieţuitoare a trimis Statelor Unite o avertizare în care susţinea că ISIS va continua să fie o ameninţare la adresa Americii dacă grupul nu este distrus.

În faţa Senatului american în iunie, Nadia a spus că SUA se poate aşteptat la mai multe atrocităţi în viitor, de genul atacului din clubul din Orlando, pentru că ideologia ISIS continuă să existe.

În Consiliul de Securitate ONU din decembrie, Nadia a descris modul în care ISIS persecută yazidiţii şi cum tratează femeile şi copii drept „pradă de război”.

„Violul este folosit pentru a distruge femeile şi fetele şi pentru a se asigura că acestea nu vor mai avea niciodată o viaţă normală”, a subliniat Nadia.

Astăzi ambasador ONU, Nadia, care a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace, va merge prin toată lumea pentru a-şi spune povestea şi a-i face pe toţi să înţeleagă ororile provocate de ISIS.

Acum, avocata pentru drepturile omului, Amal Clooney cere ca ISIS să fie judecată de Curtea Penală Internaţională pentru crime împotriva umanităţii pentru toate faptele săvârşite împotriva yazidiţilor. Ea spune că „e timpul să-i vedem pe liderii ISIS în boxă la Haga”.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă