11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Filmare, realizată pe ascuns, dezvăluie modul REVOLTĂTOR în care sunt tratați...

VIDEO. Filmare, realizată pe ascuns, dezvăluie modul REVOLTĂTOR în care sunt tratați refugiații din Ungaria

O înregistrare cu camera ascunsă din  interiorul celui mai mare centru de migranți din Ungaria, la frontiera cu Serbia, arată cum polițiștii aruncă sandvișuri unui grup de circa 150 de imigranți, relatează Agerpres

Această filmare, realizată în secret de o voluntară australiană care a vizitat miercuri centrul de la Roszke, arată 150 de migranți adunați într-un loc împrejmuit în interiorul unei săli mari, care se îmbrânceau, încercând să prindă sandvișurile învelite în plastic, pe care le aruncau polițiști unguri purtând căști de protecție și măști sanitare. 

Femei și copii se află în această mulțime în mișcare și haotică, încercând să prindă pâinea din zbor, în timp ce alții escaladează gardul pentru a atrage atenția celor care distribuie alimentele. 

”Este ca și cum ai hrăni animale închise într-un țarc, ca un Guantanamo în Europa”, a declarat Alexander Spritzendorfer, a cărui soție, Michaela, a filmat această secvență, difuzată pe YouTube joi seara, chiar în timp ce vorbea cu cineva de la Crucea Roșie. Cuplul, împreună cu alți voluntari, a venit să aducă hrană, îmbrăcăminte și medicamente. ”Este inuman și, de asemenea, spune ceva despre acești oameni (migranți), să vezi că ei nu se bat pentru hrană, deși este evident că le este foame”, a comentat el. 

Sursă: Yotube

Agenția ONU pentru refugiați a criticat marți condițiile extrem de dure de la centrul de refugiați din Roszke, în contextul în care Ungaria încearcă să facă față afluxului record de migranți care trec frontiera în încercarea de a ajunge în Europa Occidentală. 

Guvernul de dreapta de la Budapesta a finalizat la sfârșitul lunii august construcția primei părți a gardului de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei sale de 175 km cu Serbia, dar acest lucru nu pare a fi un obstacol în calea sosirii de noi imigranți. 

Cea de-a doua parte a gardului, de patru metri înălțime, este în construcție și ar trebui să fie finalizată la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie. 

Cele mai citite

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...
Ultima oră
Pe aceeași temă