15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO Facebook va colabora cu Congresul, în cazul anchetei privind implicarea Rusiei...

VIDEO Facebook va colabora cu Congresul, în cazul anchetei privind implicarea Rusiei în alegerile din SUA

Facebook va pune la dispoziția Congresului, care anchetează o posibilă implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, informații despre publicitatea legată de această țară și care a fost postată pe rețeaua de socializare, informează AFP, citat de Agerpres.

În urmă cu două săptămâni, grupul a dezvăluit că sute de conturi false, probabil activate din Rusia, au fost folosite pentru cumpărarea de publicitate cu scopul de a alimenta tensiunile politice în Statele Unite, înainte și după alegerile prezidențiale din 2016. De la acel moment, a crescut presiunea asupra Facebook de a furniza conținutul acestor reclame Congresului.

„Cred cu fermitate în procesul democratic și în protejarea integrității sale. Refuz ca cineva să se folosească de instrumentele noastre pentru a submina democrația. Lucrăm activ cu guvernul american în ancheta sa despre implicarea Rusiei. În dimineața aceasta, am cerut echipelor noastre să furnizeze Congresului publicitatea găsită de noi", a afirmat, joi, directorul general și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

Datorită unei anchete interne — încă în desfășurare, potrivit lui Mark Zeckerberg — Facebook a anunțat la 7 septembrie reperarea a 470 de conturi care au cheltuit în total aproape 100.000 de dolari între iunie 2015 și mai 2017 pentru a publica anunțuri care prezentau informații false sau conduceau utilizatorul către pagini care conțineau acest tip de mesaj.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă