25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO Dan Diaconescu NU a semnat contractul de privatizare a OLTCHIM. Victor...

VIDEO Dan Diaconescu NU a semnat contractul de privatizare a OLTCHIM. Victor Ponta: PRIVATIZAREA OLTCHIM a EŞUAT. Diaconescu a PLECAT DIN ŢARĂ

17:30 Dan Diaconescu a părăsit România, în jurul orei 17.00, cu o cursă aeriană spre München (Germania) şi va reveni în ţară miercuri dimineaţa, pentru a continua discuţiile privind încheierea contractului de privatizare la Oltchim, spun surse apropiate situaţiei, citate de Mediafax. Citeşte mai mult AICI.

 

15:23 – Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Dan Diaconescu va găsi, în acest moment, pretexte, el arătând că acesta nu a avut niciodată şi nu are banii pentru a cumpăra Oltchim şi că Guvernul va veni cu un plan pentru următoarele şase luni pentru a salva combinatul.

„Oamenii au fost minţiţi de domnul Diaconescu, Mesia, Salvatorul… un alt Mesia, că e şi un alt Mesia pe dreapta politicii, ştiţi, cel cu Givenchy-ul. E Mesia domnului Dan Diaconescu care a venit şi preia el. Nu a preluat, că nu are nici cei 45 de milioane de Euro pentru acţiuni, nu are nici cei 100 de milioane pentru Arpechim, nu are cei 150 de milioane de Euro pentru restul datoriilor, cum sigur, poate că domnul Videanu îi are, dar e greu să vii să plăteşti cash”, a spus Ponta.

14:47 – În opinia liderului PNL Crin Antonescu, la privatizarea Oltchim s-a procedat corect ţi în interes naţional.

„Aşa cum dl ministru Chiţoiu a prezentat condiţiile, criteriile, elementele pe care se puteau lua o decizie sau altă, s-a procedat corect şi cred că s-a procedat în interesul naţional din punct de vedere economic atât în general, cât şi raportat la obiectivul Oltchim”, a afirmat Antonescu.

Crin Antonescu: Cred că la Oltchim s-a procedat în interes naţional

14:22 Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a subliniat că privatizarea Oltchim va eşua dacă nu va fi semnat contractul de vânzare-cumpărare a combinatului şi dacă nu va fi efectuată plata.

14:10 – Premierul Victor Ponta a explicat că românii au fost minţiţi şi că Dan Diaconescu nu are niciun ban pentru Oltchim. Date fiind condiţiile, Ponta consideră că privatizarea Oltchim a eşuat.

Ponta: Privatizarea a eşuat. Dan Diaconescu NU ARE niciun ban pentru Oltchim

Astfel, prim-ministrul a anunţat că statul este în căutarea unui învestitor serios pentru Oltchim şi că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor.

După ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat, a adăugat Ponta.

13:10 – Dan Diaconescu, prezent, luni, la judecătoria Sectorului 1, unde se judecă un nou termen al procesului în care este acuzat de şantaj, a anunţat că nu a fost semnat contractul de vânzare-cumpărare a Oltchim.

„Am oferit cei mai mulţi bani dintre cei care au licitat pentru combinatul Oltchim (…) Guvernul vrea sa tragă de timp cu semnarea. Guvernanţii nu vor să dea salariile oamenilor. O să vedeţi ce se va întâmpla la alegeri”, a mai spus omul de afaceri.


<!–
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/95014d58556e2966f0d50791bca65aab/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –>
&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;a href=”http://www.contentchannel.ro” mce_href=”http://www.contentchannel.ro” target=”_blank”&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt; &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;img border=”0″ alt=”content channel” title=”content channel” src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” mce_src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” /&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt; &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;/a&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;

12:15 – Potrivit lui Diaconescu, OPSPI vrea ca el să semneze un contract diferit faţă de cel anunţat iniţial.

„Nu am putut semna acest contract, întrucât lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim”, a declarat luni Dan Diaconescu, la ieşirea din Ministerul Economiei, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii OPSPI în vederea încheierii contactului de privatizare a Oltchim.

Diaconescu: OPSPI vrea să semnez un contract diferit faţă de cel anunţat iniţial

11:50 – Scandalul privind semnarea contractului de privatizare a Oltchim continuă. „Vă rog să ne scuzaţi, domnilor ciocoi, că am câştigat noi combinatul Oltchim fără şpagă. Oltchimul l-am câştigat şi n-o să-l dăm înapoi ciocoilor niciodată”, a adăugat Diaconescu.

„Noi am cumpărat vineri o unitate din care probabil au dispărut o mulţime de locuri. Statul român, cum se comportă cu noi… Înţeleg că nu ne-a felicitat, că am făcut prima privatizare de succes din România (…) Ne aşteptăm să ni se tăie curentul când ne e lumea mai dragă. I-am rugat pe colegii mei să nu plece din clădirea Ministerului Economiei până nu putem să semnăm contract.

Noi am venit pregătiţi cu un contract de aproape o mie de pagini. Din fericire pentru noi, poporul român a câştigat (…) Noi nu punem o condiţie pentru bani, ci pentru contract. Aşteptăƒm sムsemnăm contractul în termen de 10 zile”, a mai spus Diaconescu.

Chiţoiu: Răspund cu funcţia de ministru dacă privatizarea Oltchim eşuează din cauza noastră

10:26 – Dan Diaconescu amână semnarea contractului pentru Oltchim. Contractul va fi semnat în decurs de 10 zile.

10:19 – Diaconescu s-a lansat în critici dure la adresa Guvernului: „Este pentru prima oară când guvernanţii îl ameninţă pe cel care câştigă o licitaţie de succes. Suntem primii oameni care au câştigat o licitaţie fără să dea şpagă (…) Investitorul este poporul român, care trebuie să salveze neapărat Oltchimul.

Reprezentăm forţele binelui. Nu mai pot să rămân pe loc. Trebuie să mergem înainte ca să salvam combinatul. Din păcate, în ultimele zile, nimeni nu mai vorbeşte de combinat. Numai noi mai suntem interesaţi de deschiderea lui. Am înţeles că am fost dat dispărut. Serviciile secrete ne urmaresc pas cu pas de câteva zile. Cel care a câştigat licitaţia este ameninţat de guvernanţi cu închisoarea. Cazul Elodia este nimic în comparaţie cu privatizarea Oltchim”.

10:10 – La intrarea în sediul Ministerului Economiei, Dan Diaconescu a declarat că vrea să semneze contractul de vânzare-cumpărare pentru Oltchim în cursul zilei de luni.

„Eu vreau să semnez azi contractul. Să vedem daca vrea şi Guvernul (…) Vrem să plătim astăzi salariile şi preţul pe acţiunile Oltchim”, a subliniat omul de afaceri Dan Diaconescu.

Pe de altă parte, Diaconescu crede că este foarte posibil ca semnarea să nu aibă loc luni în contextul în care sunt mii de pagini de documente de parcurs.

La rândul lui, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a atras atenţia că nu va fi semnat niciun contract dacă banii nu vor fi viraţi.

10:05 – Dan Diaconescu a ajuns la Ministerul Economiei să semneze contractul de vânzare-cumpărare a acţiunilor deţinute de stat la Oltchim.


<!–
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/c6a4a1d2e45bd77e213cd7fa9ff98c49/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –>
&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;a href=”http://www.contentchannel.ro” mce_href=”http://www.contentchannel.ro” target=”_blank”&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt; &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;img border=”0″ alt=”content channel” title=”content channel” src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” mce_src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” /&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt; &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;/a&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;

Citeşte şi:

6 mistere ale privatizării Oltchim

PRIVATIZARE OLTCHIM. E OFICIAL: DAN DIACONESCU a CÂŞTIGAT licitaţia pentru privatizarea Oltchim

_ _ _ _

‘La ora stabilită, îl aşteptăm la noi pe domnul Dan Diaconescu să semneze, aşa cum ne-am înţeles. Am contractul pregătit pentru a fi semnat. În urma semnării sau odată cu el, poate semna şi ordinul de plată pentru cele 45 de milioane de euro care se vor duce la Ministerul Economiei’, a anunţat Remus Vulpescu, şeful Oficiului pentru Privatizare, într-un interviu pentru Gândul.

Tot luni, Dan Diaconescu trebuie să facă şi plata pentru Oltchim, în conformitate cu licitaţia pentru privatizarea combinatului Oltchim, care a avut loc vineri.

Amintim că Dan Diaconescu a câştigat, vineri, licitaţia pentru combinatul Oltchim.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă