22.5 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Cum explică un băiat de 12 ani criza din Egipt

VIDEO. Cum explică un băiat de 12 ani criza din Egipt

O înregistrare video în care un băiat egiptean în vârstă de 12 ani, Ali Ahmed, critică anul de mandat al fostului preşedinte egiptean, Mohamed Morsi a devenit foarte populară pe YouTube , scrie Jerusalem Post online, citat de Mediafax.

Potrivit publicaţiei israeliene, Ahmed, care dă dovadă de o înţelegere a problemelor socio-economice şi politice mult peste vârsta sa, a fost intervat de El Wadi, o organizaţie media, în timp ce participa la o demonstraţie în octombrie, organizată, afirmă copilul, cu scopul de a “împiedica Egiptul să devină o marfă deţinută de către o persoană şi de a protesta faţă de confiscarea Constituţiei de către un singur partid”.

Citeşte şi Morsi se află într-un loc sigur şi nu este vizat momentan de vreo anchetă penală

Înregistrarea atrage atenţia, în prezent, din cauza înlăturării fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi de la putere.

În înregistrarea video, de aproximativ trei minute, Ahmed condamnă influenţa religiei în cadrul Guvernului, diferenţele între bogaţi şi săraci şi lipsa drepturilor femeilor. În privinţa noii Constituţii, Ahmed spune că “ceea ce este construit în falsitate este fals în sine. Chiar dacă Constituţia este frumoasă, dacă adunarea care a făcut-o este rea, ne vom alege cu ceva rău”.

Descrierea elocventă de către băiat a problemelor sociale şi politice din Egipt a ridicat o serie de întrebări cu privire la faptul dacă nu cumva Ahmed repeta opiniile părinţilor săi. “Ascult poporul mult şi îmi folosesc creierul. În plus, citesc ziare, mă uit la televizor şi caut pe Internet”, le-a răspuns Ahmed criticilor săi.

Cele mai citite

Prin măsurile impuse de PSD la guvernare, nivelul de trai în România se apropie de media europeană

Creșterea puterii de cumpărare a românilor De la revenirea la guvernare, obiectivul asumat de PSD a fost creșterea nivelului de trai al tuturor românilor. Puterea...

Salariul minim va fi majorat de la 1 iulie, dar punctul de amendă va fi înghețat

Guvernul are în plan majorarea salariului minim european de la 1 iulia la 3.700 de lei din care pragul de netaxare va fi de...

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului...
Ultima oră
Pe aceeași temă