13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Cine sunt noii eroi români de la Discovery Channel

VIDEO. Cine sunt noii eroi români de la Discovery Channel

În urma campaniei derulate de Discovery, „Oricine poate fi erou”, 10 oameni au devenit eroi, iar unul a câştigat, aducându-i 3.000 euro celei care l-a propus, se arată în comunicatul postului de televiziune.

Cele 10 documentare de scurtmetraj realizate de Discovery despre românii-eroi au fost difuzate în cadrul Festivalului TIFF. Câştigător a fost Laurenţiu, iar cea care l-a propus, Anca Grădinaru, a primit un premiu în valoare de 3.000 euro. Vezi aici filmuleţul cu Laurenţiu.

Cele zece scurtmetraje vor fi difuzate pe Discovery Channel între 17 iunie şi 30 august. Ele le spun poveştile unor oameni cu spirit de aventură, curaj să-şi trăiască visele şi să-şi urmeze pasiunile, români care au devenit o adevărată sursă de inspiraţie pentru alţii.

Scurtmetrajele au trei minute, sunt filmate full HD şi au fost realizate în colaborare cu casa românească de producţie „La vitta e Bella Production”. Producţia filmuleţelor a durat şase săptămâni şi i-au implicat în mod activ atât pe „eroi” cât şi pe cei care i-au propus.

Câştigătorii au fost desemnaţi de juriul de la TIFF şi în urma voturilor primite pe pagina de Facebook a televiziunii.

Citiţi mai jos poveştile celor zece eroi Discovery.

VIDEO. Laurenţiu Şerban – Supravieţuitor extrem
Susţinător: Anca Grădinaru
Laurenţiu Şerban (32 de ani) îşi trăieşte viaţa din plin – zboară cu parapanta, merge pe o motocicletă de viteză şi îşi construieşte singur orice, de la un motor la o poartă. După un accident suferit în Afganistan, în urma căruia şi-a pierdut un picior, Laurenţiu a adoptat un stil de viaţă unic, trăind fiecare clipă la intensitate maximă.

VIDEO. Mihai Pătraşcu – Un velier şi trei generaţii
Susţinător: Aurora Burducea
Mihai Pătraşcu (42 de ani) este director de imagine şi căpitanul velierului Allegro, o ambarcaţiune „bricolată” manual chiar de tatăl său. Acesta este primul yacht românesc care a câştigat o regattă internaţională – Odyssail 2006.

VIDEO. Elena Miscodan – Aventurier incurabil
Susţinător: Elena Miscodan
Elena Miscodan (33 de ani) este un medic pasionat de sporturile extreme. A fost primul motociclist român la Khardung La (5602 m altitudine), ulterior traversând şi Patagonia pe motocicletă. Pasiunea pentru explorare a dus-o în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii: Marea Barieră de Corali, Cascada Victoria, Marele Canion. Atitudinea extrem de pozitivă despre viaţă şi firea sa îndrăzneaţă au ajutat-o să învingă până şi boala de care a aflat că suferea la o vârstă fragedă: cancerul.

Andrei Cemortan – Colecţionarul de istorie
Susţinător: Dragoş Giurgiu
Andrei Cemortan (40 de ani) este pasionat de istoria celor două Războaie Mondiale, reuşind să „descompună” fenomenul istoric într-o multitudine de faţete. Andrei descoperă şi cercetează amănunţit locuri despre care istoria scrisă vorbeşte prea puţin, urmăreşte destine de eroi necunoscuţi, totul pentru a înţelege şi a împărtăşi celorlalţi un altfel de adevăr istoric – acela privit din unghiul participantului efectiv la drama unui război.

Anton Duma – Acasă pe pământ
Susţinător: Adina Mimiliga
Antona Duma (44 de ani) a participat la expediţia cicloturistică „Descoperă-te în necunoscut”, unul dintre cele mai lungi trasee pe care le-a străbătut – 18,430 de kilometri, prin 23 de ţări din Europa. Expediţia a durat un an, din care Anton a pedalat 178 de zile. Chiar dacă bugetul pe care l-a avut atunci când a plecat a fost extrem de redus (200 de euro), Anton a reuşit să-şi împlinească visul cu ajutorul comunităţilor de români pe care le-a întâlnit de-a lungul expediţiei.

Florin Limbovici – Maestrul echilibrului
Susţinător: Luana Georgiţă
Florin Limbovici (34 de ani) este un pionier în mişcare alternativă. Limbox, aşa cum a fost poreclit de prieteni, este alpinist utilitar, instructor de escaladă şi slackline, un sport de echilibru, de concentrare şi de coordonare a mişcărilor. Pasionat de acest sport prea puţin cunoscut în România, Florin a fost clasat în primii 8 la Cupa Mondială de Slackline 2011, de la Munchen.

Oana Mirela Chachula – Chiropterolog
Susţinător: Demetra Garbasevschi
Oana Mirela Chacula (32 de azi) este biolog şi este pasionată de aventură în stare pură, natură, alpinism, scufundări şi fotografie. Pasiunile sale i-au arătat că poate ajunge în locuri în care nimeni nu a mai fost vreodată, devenind un mic explorator pentru care coborârea într-un aven, escaladarea unui horn sau trecerea unui pasaj inundat sunt obstacole pe care le înlătură cu uşurinţă.

Paul Dicu – 243 km
Susţinător: Luiza Irina Terente
Paul Dicu (42 de ani) scrie proză şi poezie, cântă la bass, este scanfandru la delfinariu, practică arte marţiale şi antrenează pro-bono ounitate a trupelor speciale din Constanţa. Paul a ales să alerge pentru România în cel mai greu maraton mondial, o cursă în care se şi moare. Participarea la Marathon des Sables a fost una dintre cele mai răscolitoare experienţe ale vieţii sale.

Sandor Czirjak – Bicicleta de lemn
Susţinător: Attila Czirjak
Sandor Czirjak (67 de ani) este faimos în Cluj pentru talentul şi îndemânarea de a prelucra manual lemnul. Una dintre lucrările sale preferate este o bicicletă realizată 100% din lemn, perfect funcţională, cu care Sandor a parcurs până acum peste 500 de km.

Alin Uhlmann-Useriu – Modelator de atitudini
Susţinător: Cosmin Bumbuţ
Alin Uhlmann Useriu (41 de ani) desfăşoară proiecte de educaţie ecologică la Tăşuleasa, Poiana Negri şi în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava. Prin toate acţiunile sale, el încearcă să transmită un mesaj clar referitor la cauzele inundaţiilor catastrofale din ţara noastră: defrişările abuzive şi necontrolate.

Cele mai citite

Cum ar putea arăta noua conducere a BNR. Votul urmează să aibă loc marți

Procesul de selecție pentru noua conducere a Băncii Naționale a României (BNR) devine din ce în ce mai contestat, în special în ceea ce...

Șoferiță de 25 de ani, decedată într-un accident cumplit

O şoferiţă în vârstă de 25 de ani a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Târgovişte, după ce a pierdut controlul asupra...

Coreea de Nord critică ajutorul militar american acordat Ucrainei, considerându-l „o greșeală incredibilă”

Phenianul a denunțat ferm sprijinul militar de 8 miliarde de dolari anunțat de SUA pentru Ucraina, acuzând Washingtonul că escaladează tensiunile cu Rusia, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă