15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Ce secrete ale omenirii vor să descopere americanii pe Jupiter

VIDEO. Ce secrete ale omenirii vor să descopere americanii pe Jupiter

Ultima dată când omenirea a văzut imagini cu gigantul sistemului nostru solar, Jupiter, a fost acum 16 ani, când o sondă din nava spaţială Galileo a NASA a trecut de plafonul de nori al planetei. Acum, NASA este pregătită să se întoarcă acolo, în căutarea unor indicii care să răspundă unor întrebări despre începuturile sistemului nostru solar, de acum 4,5 miliarde de ani, potrivit unui articol nytimes.com.

O navă spaţială numită Juno (după Iunona, soţia zeului Jupiter în mitologia romană) a decolat în dimineaţa zilei de vineri, 5 august, din Florida. Călătoria ei prin spaţiul cosmic va dura cinci ani şi, potrivit aproximărilor specialiştilor, va ajunge la destinaţie în data de 4 iulie 2016. Odată ajunsă la destinaţie, Juno va intra în orbita planetei şi va petrece un an acolo, observând gravitaţia, câmpurile magnetice şi umiditatea atmosferei plenetei.

Astfel, oamenii de ştiinţă cred că vor afla mai multe dintre secretele lui Jupiter, care este de două ori mai mare decât toate celelalte planete din sistem la un loc.

„Jupiter deţine istoria sistemului nostru solar,” a declarat Scott Bolton, şeful departamentului de ştiinţă spaţială de la Institutul de Cercetare Southwest din San Antonio şi investigatorul principal în cadrul misiunii Juno. „Dacă vrei să înţelegi acel prim pas din cum s-a trecut de la formarea soarelui la formarea planetelor, trebuie să înţelegi ce a contribuit la formarea lui Jupiter şi cum s-a format.”

Călătoria navei spaţiale Juno va costa 1,1 miliarde de dolari.

 

Cele mai citite

Apar primele repercusiuni după anunțul candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

În urma anunțului său de a candida la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone se confruntă deja cu primele repercusiuni, respectiv un dosar la...

Parlamentul European aprobă pedepse de până la zece ani de închisoare pentru infracțiuni de mediu

Parlamentul European a aprobat înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni de mediu, care pot ajunge, de acum înainte, până la zece ani de închisoare. Eurodeputații au aprobat...

Hidroelectrica a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istorie

În timp ce românii sărăcesc de la o zi la alta, iar cea mai mare parte din salariile lor se duce pe facturi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă