19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO: "Armata lui Putin" îşi sfâşie hainele pentru fostul preşedinte

VIDEO: „Armata lui Putin” îşi sfâşie hainele pentru fostul preşedinte

Deputatul rus Kirill Şitov, a prezentat, pe 17 iulie, pe blogul său iniţiativa inedită: „Armata lui Putin„. Organizaţia virtuală cu acest nume apăruse în ajun pe toate site-urile de socializare, îndemnând „fetele tinere şi frumoase” să se unească în numele unui scop: „Putin – preşedinte”.

Aceasta nu este prima încercare de a uni electoratul în jurul premierului rus pe criterii de gen, notează cotidianul Nezavisimaia Gazeta. „Fete tinere, deştepte şi frumoase s-au reunit în armata lui Putin, gata să „sfâşie” pentru el pe oricine”, declară studenta Diana, care a apărut în clipul de prezentare al noii organizaţii. Pe pagina „Armata” din Live Journal este precizat singurul scop al organizaţiei: ‘Putin – preşedinte!‘. Clipul a fost realizat profesionist şi montat după modelul videoclipurilor muzicale. Acesta a adunat deja peste 360.000 de vizionări pe YouTube.

 

„Bună, mă numesc Diana şi sunt studentă. Sunt înnebunită după omul care a schimbat cursul tării noastre: el este un politician stimat şi un om plin de şarm, el este Vladimir Putin. Este adorat de milioane, oamenii au încredere în el. Dar există şi o tagmă care îi murdăresc reputaţia, poate pentru că le este frică de el sau poate din conştiinţa propriei slăbiciuni, pentru că nu vor ajunge niciodată la nivelul lui. Fete tinere, deştepte şi frumoase s-au reunit în armata lui Putin, gata să „sfâşie” pentru el pe oricine. Noi anunţăm un concurs al cărui reguli sunt foarte simple. Voi faceţi un filmuleţ video în care sfâşiaţi ceva sau pe cineva pentru Putin, postaţi filmul pe grupul „в контакте”, echivalentul Facebook pentru Rusia. Filmuleţul cel mai original va fi premiat cu un iPad 2. Ce eşti în stare să faci pentru preşedintele tău?”

Pe lângă spectatorii virtuali, „armata” racolează participante care sunt atrase nu doar prin lozinci politice, ci şi prin favoruri materiale. De exemplu, un iPad. Acesta este promis tinerei care va sfâşia un obiect în cel mai original mod în numele lui Putin, cum ar fi hainele de pe sine. „Arată-le tuturor cât de tare eşti şi cât de cool este preşedintele tău”, îndeamnă organizatorii acţiunii. Ideea aminteşte foarte mult de cunoscutul cadou oferit premierului anul trecut: 12 studente s-au dezbrăcat pentru o sesiune foto, felicitându-l astfel de Putin cu ocazia celor 58 de ani împliniţi.

Acţiunile publice legate de numele lui Putin nu sunt o raritate în ultima vreme. Zilele trecute, în piaţa din faţa Casei Albe s-au reunit mai multe zeci de tineri, pentru acţiunea „Cântă precum Putin„. Tinerii au cântat în cor Blueberry Hill, interpretat odată de premier.

În ultima vreme şi electoratul feminin al Rusiei este atras în mod activ prin numele lui Putin, continuă Nezavisimaia Gazeta. Şi nu doar cel mai tânăr electorat. Astfel, recent a fost creată organizaţia Eminentele„, structură care reuneşte „femei de succes” şi care, odată înfiinţată, a fuzionat cu Frontul Popular al lui Vladimir Putin. Printre „eminente” se numără vicepreşedintele Dumei de Stat, Svetlana Jurova şi campioana olimpică Maria Kisileva.

În opinia analistului Aleksei Makarkin, în spatele acţiunii „Armata lui Putin” s-ar putea afla adversarii premierului. Expertul este de părere că o asemenea iniţiativă va stârni dezgustul acelor alegători care vor vota pentru premier: „A smulge hainele de pe tine pentru un iPad şi pentru Putin – o prostie mai mare ar fi greu de găsit”, comentează Makarkin. De altfel, analistul nu exclude că iniţiativa ar putea aparţine şi adepţilor lui Putin, care, „din prostie”, i-au făcut un contraserviciu. Expertul consideră că „imaginea glamour” a premierului nu corespunde aşteptărilor electoratului, „iar tinerele nu participă de obicei la alegeri şi este puţin probabil să fie mobilizate în acest fel”.

Directorul Institutului Internaţional pentru Expertiză Politică, Evghenii Mincenko, este convins că acţiunea „Armata lui Putin” nu-l poate discredita pe premier. „Acest proiect nu-i oferă nimic premierului”, afirmă expertul. De asemenea, Mincenko se îndoieşte de faptul că iniţiativa ar pleca de la adversarii premierului rus. Interlocutorul ziarului moscovit este de părere că „după ce Putin şi publicul din Rusia au reacţionat favorabil la felicitarea erotică oferită anul trecut premierului, a apărut o cerere pentru astfel de proiecte”. Iar, de vreme ce există cerere, trebuie să existe şi ofertă. „Numărul unor astfel de acţiuni va continua să crească”, prognozează Mincenko.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă