13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialVideanu: Situatia lui Murgeanu e o problema a CNSAS

Videanu: Situatia lui Murgeanu e o problema a CNSAS

Situatia viceprimarului Capitalei, Razvan Murgeanu, este, in prezent, o problema a CNSAS, PD asteptand punctul de vedere al acestui organism, a declarat luni presedintele executiv al democratilor, Adriean Videanu, citat de Rompres.

El a precizat ca a discutat luni dimineata cu Murgeanu, iar din afirmatiile acestuia a reiesit ca nu a facut politie politica.

Potrivit lui Videanu, viceprimarul Capitalei nu a informat conducerea PD, pentru ca era vorba de "o atitudine din studentie", care nu s-a concretizat in politie politica si care ar putea fi de inteles.

Videanu a spus ca, deocamdata, sunt suficiente explicatiile date de Murgeanu in presa si unor colegi din conducerea PD.

Presedintele executiv al PD a precizat ca, in cazul in care CNSAS da verdict de politie politica in cazul unui membru al partidului, acesta este exclus.

"Haideti sa avem incredere in CNSAS", a mai spus Videanu, care a precizat ca nu poate comenta de ce Murgeanu a relatat abia acum despre angajamentul pe care l-a semnat cu fosta securitate.

Surse din cadrul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii au declarat, luni, pentru Rompres, ca dosarul lui Razvan Murgeanu va fi analizat in momentul in care se vor afla pe rol cazurile primarilor si viceprimarilor si cand vor fi indeplinite toate conditiile legate de primirea corespondentei de la detinatorii de arhiva. Aceleasi surse au mentionat ca nu pot preciza perioada in care Colegiul CNSAS va studia dosarele primarilor si viceprimarilor, dar procedura de verificare in cazul acestora va avea loc, deoarece este vorba despre categorii ce trebuie cercetate din oficiu.

Razvan Murgeanu a declarat intr-un interviu acordat BBC ca, in perioada in care era student, a semnat un angajament de colaborare cu securitatea, in urma presiunilor la care a fost supus dupa ce a cumparat valuta de la un student strain, care ii era coleg. Viceprimarul Bucurestiului a spus ca securitatea i-a cerut sa dea informatii despre strainii care ii erau colegi de facultate, dar nu a dat nicio nota informativa. El a mentionat ca a fost la CNSAS, unde a cerut sa ii fie studiat dosarul. Murgeanu a afirmat ca in dosarul sau era consemnat faptul ca "nu vrea sa colaboreze sistematic".

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov sunt în pelerinaj la Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Ploiești a avizat favorabil pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Basarabov, în municipiul...

Odiseea Tezaurului României de la Moscova, povestită de Politico

Publicația Politico a prezentat în această dimineață un material dedicat ”Tezaurului de aur al Băncii Naționale a României care a fost trimis la...

Fermierii români renunță să mai folosească îngrășăminte, Faliment sigur

În România, devine tot mai greu pentru fermierii mici să facă agricultură, iar o mare parte dintre ei se îndreaptă către faliment, dacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă