25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVideanu il sfatuieste pe Negoita sa atace punerea in posesie

Videanu il sfatuieste pe Negoita sa atace punerea in posesie

Primarul Adriean Videanu a declarat ieri ca a convenit cu primarul sectorului 3, Liviu Negoita, ca acesta din urma sa atace actul de retrocedare a unei parti din Parcul IOR. Este vorba de 12 hectare situate pe Bd. Nicolae Grigorescu, intre magazinul Titan si Potcoava, care au fost puse in posesie in urma deciziei luate de Comisia de aplicare a Legii nr. 10/2001 de la nivelul Primariei Capitalei. Desi primarul general a semnat dispozitia de punere in posesie, acum vrea sa indrepte lucrurile si sa recupereze parcul. Singura solutie ar fi ca primarul sectorului 3, care reprezinta interesele comunitatii, sa atace dispozitia, iar terenul sa revina, pe cale judecatoreasca, municipalitatii.
Numai ca viceprimarul Ludovic Orban, care ii are in subordine pe angajatii care se ocupa de retrocedari, a afirmat ca terenul respectiv a fost retrocedat legal, fiind situat pe domeniul privat al municipalitatii si nu pe cel public, asa cum sustin edilii sectorului 3. „Comisia de aplicare a Legii nr. 10 nu da nici un centrimetru patrat de parc inapoi”, a declarat Ludovic Orban. Acesta a afirmat ca terenul retrocedat a fost inclus in mod gresit in Parcul IOR, iar conform actelor este domeniu privat si zona construibila.
Primarul sectorului 3, Liviu Negoita, l-a contrazis pe Orban si a sustinut ca are acte din care rezulta ca terenul respectiv face parte din domeniul public, iar administratia publica locala a facut investitii acolo si a intabulat terenul. In aceasta situatie, el nu putea fi retrocedat, iar persoana care a solicitat retrocedarea lui ar fi trebuit sa fie despagubita in bani sau sa i se ofere un alt teren. Fosta administratie locala a sectorului 3 a incercat sa scoata terenul din domeniul public si sa-l treaca in cel privat pentru a putea realiza o investitie, dar nu a reusit. Instanta va decide daca terenul a fost retrocedat legal sau nu si va stabili daca parcul integral le va ramane cetatenilor sau o portiune de 12 hectare ii va reveni proprietarului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă