19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVictorie dificila: 31-29 cu China

Victorie dificila: 31-29 cu China

Romania a inceput foarte greu  Campionatul Mondial de handbal feminin inregistrand o victorie stransa, 31-29 (15-16) in compania Chinei, adversarul considerat a fi, inaintea startului competitiei, cel mai accesibil din grupa. China a inceput fulminant jocul si a condus intreaga prima repriza, chiar si la cinci goluri diferenta! Din fericire, fetele conduse de Gheorghe Tadici au reusit sa ramana "in meci", au revenit gol cu gol si au reusit sa intre la cabine avand doar un gol de recuperat. In repriza secunda, am crezut ca lucrurile vor intra in normal, dar nu a fost asa. E adevarat, Romania s-a aflat la conducere, chiar si cu patru goluri avans, dar China a fost de aceasta data cea care a revenit mereu, s-a tinut aproape si chiar a egalat cand mai erau doar cinci minute: 28-28! Greu, vicecampioanele mondiale au reusit sa se desprinda pe final, Romania invingand pana la urma cu 31-29! Ce debut infernal!

Sistem de joc

La Campionatul Mondial din Franta participa 24 de echipe impartite in sase grupe de patru. Romania va mai juca in prima faza a grupelor cu Tunisia (azi) si Polonia (maine). Din fiecare grupa, primele doua clasate se vor califica in doua grupe principale, I si II, meciurile urmatoare fiind programate la datele 6, 8, 9 si 11 decembrie. In grupa I se vor afla echipele de pe primele doua locuri in grupele preliminare A, B si C, iar in grupa a II-a se vor reuni formatiile din grupele D, in care evolueaza si nationala Romaniei, E si F.  Din aceste doua grupe principale se califica mai departe primele patru formatii, fiecare urmand a juca patru partide, dar cu adversarele calificate din celelalte grupe preliminare.
Apoi, va urma un meci decisiv, eliminatoriu, in cadrul sferturilor de finala, dupa cum urmeaza: ocupanta locului 1 in grupa I, cu cea de pe locul 4 din grupa II, si ocupanta locului 1 din grupa II, cu cea de pe locul 4 in grupa I, si locul 3 din grupa II cu locul 2 din grupa I, respectiv locul 3 din grupa I cu locul 2 din grupa II. Toate meciurile vor avea loc la Paris. Invingatoarele vor juca semifinalele CM, iar invinsele vor evolua in grupa pentru locurile 5-8, partidele fiind programate la 15 si 16 decembrie, tot la Paris. Finala mica si finala mare a CM vor avea loc la 16 decembrie, in capitala franceza.
Castigatoarea Campionatului Mondial se califica automat la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar echipele clasate pe locurile II-VII vor participa la turnee preolimpice de calificare, care vor fi gazduite, conform regulamentului IHF, de formatiile clasate pe locurile II, III si IV.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă