18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialVictor Ponta și Daciana Sârbu, binecuvântați la Mănăstirea Putna

Victor Ponta și Daciana Sârbu, binecuvântați la Mănăstirea Putna

Premierul Victor Ponta și soția sa, eurodeputata Daciana Sârbu, au fost binecuvânți, vineri, de arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, şi stareţul Mănăstirii Putna, la sfârşitul slujbei care a fost oficiată vineri la Mănăstirea Putna și la care au participat peste 10.000 de persoane, informează Mediafax.

Citește și: Cluj: Peste 40.000 de oameni, în pelerinaj la Mănăstirea Nicula. Ponta, Dragnea și Udrea merg la biserică de Sf. Maria

Peste 10.000 de persoane au particpat la slujba oficiată în aer liber la Putna cu prilejul hramului mănăstirii Adormirea Maicii Domnulu.

La slujbă au asistat și premierul Victor Ponta și soţia acestuia, Daciana, preşedintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, primarul Iaşiului, Gheorghe Nechita, secretarul general al PSD, Andrei Dolineaţchi, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedintele PDL MIhai Răzvan Ungureanu și vicepreşedintele PDL Ioan Bălan.

Liderii opoziţiei prezenţi la mănăstire au plecat de la slujbă cu puţin timp înainte ca delegaţia PSD să intre în curtea lăcașului de cult.

În predica sa, IPS Pimen a comparat România cu grădina Maicii Domnului și a vorbit despre credinţa în ajutorul Maicii Domnului, subliniind că cele mai frumoase rugăciuni sunt închinate Maicii Domnului.

El le-a mai spus credincioşilor că Ştefan cel Mare, care este îngropat la Putna, purta tot timpul trei icoane – una a lui Iisus Hristos, una a Maicii Domnului şi una a lui Ioan Botezătorul.

IPS Pimen le-a mulţumit credincioşilor pentru ajutoarele strânse pentru sinistraţii din Oltenia în urma unui apel al Bisericii, pentru evlavia şi credinţa lor, și le-a transmis să aibă înţelegere pentru că nu pot fi aprobate solicitări pentru noi schituri şi mănăstiri întrucât nu sunt pregătiţi suficienţi călugări pentru acestea.

De asemenea, stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, a anunţat că obştea mănăstirii se pregăteşte ca în iulie 2016 să serbeze 550 de ani de la turnarea temeliei bisericii.

După slujbă, soborul de preoţi s-a retras, iar în drumul lor s-au oprit în dreptul premierului şi soţiei acestuia, cărora le-au dat binecuvântarea şi au schimbat câteva cuvinte.

Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă