10.5 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialVictor Ponta, ironic la adresa celor de la Bruxelles: Facem DNA şi...

Victor Ponta, ironic la adresa celor de la Bruxelles: Facem DNA şi ANI cât mai independente şi mai bine plătite

Premierul Victor Ponta a declarat, joi dimineaţă, din calitate de ministru interimar al Justiţiei, că va avea grijă ca DNA şi ANI să fie cât mai bine plătite şi mai independente pentru că asta vor cei de la Bruxelles.

”Facem DNA şi ANI cât mai independente şi mai bine plătite. Asta vor cei de la Bruxelles. Justiţia înseamnă mult mai mult”, a  spus Victor Ponta.

Totodată, prim-ministrul a atras atenţia că funcţiile politice, preşedintele, premierul, ministrul Justiţiei trebuie să aibă un rol formal în numirea procurorilor, în viaţa justiţiei, subliniind că el crede foarte mult în independenţa magistraţilor.

“Din păcate, sunt foarte multe probleme, evident moştenite de foarte mult timp”, a adăugat Ponta.

Premierul a spus că el crede foarte mult în independenţa magistraţilor şi, în opinia lui, funcţiile politice, preşedintele, premierul, ministrul Justiţiei trebuie să aibă un rol formal în numirea procurorilor, în viaţa de zi cu zi a justiţiei.

Ponta a mai spus că Ministerul Justiţiei are un buget insuficient pentru buna funcţionare a instituţiei, precizând că banii s-au epuizat în luna mai.

Premierul a ţinut să precizeze că nu este un reproş la adresa fostului ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu pentru că a cheltuit toţi banii până în luna mai, pentru că aceştia au fost foarte puţini, ci este un reproş la adresa modului în care s-a asigurat finanţarea pentru MJ.

Ponta a adăugat că 35 de milioane de lei pentru modernizarea instanţelor judecătoreşti “reprezintă câteva picături într-un ocean de necesităţi”.

Cele mai citite

Stenograme incendiare. PNL pune în cârca PSD legiferarea traseismului

Ședință incendiară, duminică, la PNL. Dacă în ceea ce privește data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, liberalii au fost de acord...

Consiliul JAI n-a discutat despre extinderea spațiului de liberă circulație. România primește bani de la UE pentru întărirea frontierelor dar nu intră în Schengen

Prima zi a reuniunii JAI din 4 - 5 martie 2024 nu a avut nicio temă despre primirea deplină a României sau a Bulgariei...

Legea care schimbă Codul fiscal, promulgată de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care aduce modificări la Codul fiscal şi care prevede, printre altele, instituirea unor obligaţii pentru prestatorii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă