7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialVictor Ponta, despre vizitele la DNA: Cred că se întâmplă lucrurile astea...

Victor Ponta, despre vizitele la DNA: Cred că se întâmplă lucrurile astea pentru că vine campania electorală

Fostul premier Victor Ponta a făcut o serie de precizări, joi seară, la Antena 3 despre modul în care i-a afectat viaţa publică şi personală ultimele vizite la DNA.

"Am văzut foate mulți oameni, apropiați, prieteni, dar și oameni care nu îmi sunt prieteni, după aia au venit deciziile judecătorilor, și sigur, zici, "De ce se întâmplă lucrurile astea?" Când vezi un om ca Călin Popescu Tăriceanu pus la detectorul de minciuni…Ce, e violator? Eu mă simț umilit. Cred că se întâmplă lucrurile astea pentru că vine campania electorală. Cred că alegerile din 2016 vor arată destul de mult că cele din 2012. Nu cred în variantă aceasta, că cineva a vrut să îmi facă un bine și l-a adus pe Tony Blair în România că să îmi facă campanie electorală. Îmi și imaginez cetățenii din Gorj făcându-și poze cu Blair. Un nou dosar pentru Ponta, Tariceanul la detectorul de minciuni, Dragnea la Înaltă Curte. Suntem într-un context internațional cum nu am mai avut de 20 de ani. Nu mai avem niciun prieten în jur. Eu zic că trebuie să ne pregătim de vremuri foarte grele, vremuri în care astea cu chematul la DNA nu o să ni se pâră mare lucru" – a declarat fostul premier. 

"Cât am fost președinte de partid nimeni nu a venit să îmi zică, 'îți du banii ăștia că să mă pui pe lista', nimeni nu a îndrăznit nu am făcut asta niciodată. Nimeni nu m-a acuzat de așa ceva. Și uite acum ajung la două restricții. Am vorbit și cu avocatul meu. Dom'le, înțeleg că nu am voie să vorbesc cu celelalte persoane din dosar, dar de ce să nu vorbesc cu presa. Interdicție de a pleca din țară: Al doilea lucru, cel cu interdicția de a pleca din țară. Dom'le, aveți impresia că sunt Osama bin Laden? Că o să fug din țară? Ieri am fost plecat din țară, m-am întors. M-am întâlnit cu un prim-ministru, bun prieten de al nostru, și nu, nu era dl. Erdogan" – a mai spus Ponta. 

Ponta despre PRU: Există un electorat care se simte reprezentat de un partid naționalist care să nu fie extremist

România are nevoie de un partid naționalist care să nu fie extremist, a mai afirmat fostul premier Victor Ponta, menționând că în ceea ce privește Partidul România Unită, el doar a dat niște sfaturi liderului acestei formațiuni, Bogdan Diaconu.

"Nu am încercat să-l fac gelos (n.r. pe Liviu Dragnea cu o plecare la PRU), dar, pe partea de PRU, atât cât m-am implicat eu, în sensul că le-am dat niște sfaturi lui Bogdan Diaconu și celorlalți, nu ține de partea de conflict, ci ține de faptul că eu cred — ca atunci când l-am sprijinit pe Călin Popescu-Tăriceanu, că e nevoie de un partid liberal—, că e nevoie în acest moment și nu există în România un partid naționalist, nu în sensul extremist. Există un electorat care se simte reprezentat nu de PSD, nu de PNL, nici măcar de ALDE, ci de un partid naționalist care să nu fie extremist. Dacă vreți, contribuția mea se reduce la ce am discutat cu Bogdan Diaconu, căruia i-am zis: 'Ai grijă că, dacă există o linie peste care treci, nimeni nu va vrea să aibă de-a face cu tine'", a declarat Victor Ponta.

El a subliniat că își dorește ca PSD să câștige alegerile parlamentare. "Îmi doresc foarte tare să câștige PSD alegerile, cu Liviu Dragnea președinte, așa cum vreau ca ALDE să intre în Parlament. (…) Am vorbit cu Liviu Dragnea și mi-a zis chestia asta: 'Te pricepi, pui umărul la partea de economic-social'. Ne-am comportat ca doi oameni maturi, nu ca doi copii, pentru că, atunci când răspunzi doar de tine, poți să-ți permiți să fii mai orgolios. (…) Cred că amândoi am înțeles acest lucru și e foarte bine. Toți avem orgolii, e normal, dar partea de responsabilitate e mai importantă", a adăugat fostul premier.

 

Cele mai citite

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...
Ultima oră
Pe aceeași temă