21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialVictor Ponta, despre Guvernul Grindeanu: Vedeți un avion și în cabină sunt...

Victor Ponta, despre Guvernul Grindeanu: Vedeți un avion și în cabină sunt patru piloți care se îmbrâncesc și țipă unul la altul. Vă mai urcați în el? Vă uitați după ieșirea de urgență? Este un tablou sumbru

Fostul premier Victor Ponta a vorbit, miercuri, despre situația din România, pe care a comparat-o cu „un avion cu patru piloți care se îmbrâncesc și țipă unul la altul”.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Victor Ponta susține că Guvernul Grindeanu este un „avion care are deja patru piloți”. 

„Lângă premier, trage de manșa cu toată puterea și președintele Iohannis (instalarea cu forță în capul mesei de la Palatul Victoria sau somațiile legate de buget sunt elemente evidente). Trage vizibil și președintele PSD Liviu Dragnea (care nu doar că a anunțat la început membrii Cabinetului, dar îi și coordonează direct și prezintă public toate lucrurile pozitive; pe cele negative le lasă pentru bieții miniștri). Există, din ce în ce mai vizibil, și public și a patra mână pe manșa, cea a <<Sistemului>>, care transmite prin vocea procurorului general sau al procurorului șef DNA ce ordonanțe sau legi trebuie să adopte sau să nu adopte Guvernul, cine poate sau nu poate să fie ministru sau secretar de stat, ba chiar și câte salarii se pot mari din ipoteticele și fantezistele <<prejudicii>> ( nu are rost să va spun că în 2016 cu Guvernul Tehnocrat procentul real de recuperare a atins minimul istoric de sub 10%)!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.


Citește și comentariul jurnalistului Cătălin Prisacariu, senior editor România liberă
Dragnea l-ar cam suna pe Putin

Pune-te acum, cititorule, în locul lui Liviu Dragnea și recitește ce îți poate oferi Transnistria: nu-ți vine să-l suni chiar acum pe Putin și să ceri drept viager de rezidență la Tiraspol? Sau, mai bine, îl suni pe Putin, dar ceri altceva: să te ajute să transformi toată România în Transnistria! … continuarea aici!


Totodată, el a afirmat că își susține „cu tărie” opinia despre ce înseamnă un act de guvernare „eficient și coerent”.

„Am făcut parte din trei guverne. Guvernul Năstase, unde <<manșa>> era la primul- ministru. Și cred că a fost un act de guvernare foarte bun pt România: creștere economică, pace socială, acces în NATO și în UE, etc!   Guvernul Boc, unde manșa era oficial la primul-ministru, dar îl avea mereu pe Traian Băsescu dând indicații, luând decizii, impunând măsuri-a fost un dezastru guvernamental. Guvernul Ponta, unde m-am consultat cu mulți oameni, am respectat imperative politice, dar decizia și viziunea guvernamentală mi-au aparținut, cu bune și cu rele!


Pe aceeași temă:
Ministerele-fantomă ale Guvernului Grindeanu. Executivul PSD este corigent la transparență. Numele unor persoane pe care partidul le-a plasat pe funcții de secretari de stat sunt ținute la secret

Timp de două zile, „România liberă“ a ana­lizat componența și organigrama fiecărui minister din Guvernul Grin­dea­nu, accesând pagi­nile ofi­ciale de Internet. Concluzia: Executivul este corijent la capitolul transparență… continuarea aici!


Tocmai pentru a folosi toate resursele mele pentru succesul actului de guvernare am dorit și agreat că activitatea zilnică a PSD să fie condusă în mod real în 2012-2015 de către Liviu Dragnea, eu păstrând doar un rol de ponderare și reprezentare publică!  Am văzut și am criticat Guvernul Cioloș, unde manșa a fost împărțită în mod haotic de președintele Iohannis cu premierul Ciolos și cu <<sistemul>>. Deja trei piloți! Catastrofă era previzibilă și inevitabilă!”, a scris Victor Ponta.

În ceea ce privește Guvernul Grindeanu, el a sugerat că situația din România este una dificilă.

„O întrebare simplă: dvs. vedeți un avion și în cabină sunt patru piloți care se îmbrâncesc și țipă unul la altul vă mai urcați în el? Sau dacă deja sunteți înăuntru vă uitați după ieșirea de urgență sau vă rugați la Dumnezeu să ajungeți cât mai repede la aterizare că să fugiți mâncând pământul bucuroși că ați scăpat?”, a continuat el.

Victor Ponta mai spune că există două elemente care contribuie „la acest tablou sumbru”.

„ Adăugați la acest tablou sumbru încă două elemente. 1. În jurul <<avionului>> România este o furtună teribilă: Rusia, Ucraina, Turcia, Siria, Grecia, etc., iar <<controlorii de zbor>> de la Washington și Bruxelles au atât de multe probleme interne, încât România este ultima lor preocupare. 2. România încă mai are <<combustibil>> economic din perioada foarte bună 2013-2015! O mare parte însă a fost deja consumat în 2016 și acum deja acul indicator se apropie de zonă roșie!”, a mai afirmat fostul premier, care motivează că face precizările pentru că „îi pasă de România” și pentru că „știe foarte bine despre ce vorbește”. 


Pe aceeași temă:
Victor Ponta: Nu mai vreau să fiu șef la PSD, nu mai vreau nicio funcție, dar nici nu vreau să ne batem joc de oameni
Fostul premier Victor Ponta susține că își dorește ca actualul guvern să aibă succes. Pe de altă parte, el a atras atenția că este important ca Executivul să fie condus de un singur om, întrucât, în sens contrar, „se va prăbuși”

Victor Ponta îl critică dur pe președintele Iohannis: Merge la reuniuni, mănâncă pe gratis, face o poză și pleacă la Sibiu
Fostul premier Victor Ponta a lansat, marți, un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis. Astfel, el a afirmat că, în timp ce șeful statului „mănâncă pe gratis” la reuniuni și mese oficiale, „România nu mai are deloc politică externă”.

Victor Ponta, despre coaliția de guvernare: Un avion cu trei piloţi are toate şansele să se prăbuşească rapid. Sper ca Grindeanu să intre în pielea prim-ministrului, să își ia manșa
Fostul premier Victor Ponta consideră că principala problemă a României este, care este asemenea unui avion cu „trei piloți”, care „are toate șansele să se prăbușească rapid”.

 

.

 

 

Cele mai citite

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...
Ultima oră
Pe aceeași temă