20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVictima Nelson Piquet jr.

Victima Nelson Piquet jr.

Fostul pilot al echipei renault Nelson Piquet jr. a declarat, intr-un interviu acordat postului brazilian Globo, ca el a avut cel mai mult de suferit in urma scandalului legat de Marele Premiu al statului Singapore din 2008, desi a facut un serviciu Formulei 1 dezvaluind ceea ce s-a intamplat. "Unii oameni au sugerat ca ar fi trebuit sa fiu sanctionat de FIA, dar, de fapt, nimeni nu a fost pedepsit mai mult decat mine. Va trebui sa depasesc multe obstacole pe pista si in afara ei pentru a-mi demonstra valoarea. In ciuda traumei suferite, am invatat multe din ceea ce s-a intamplat", a spus Piquet jr.

Pilotul a mentionat ca a fost luat prin surprindere atunci cand Pat Symonds si Flavio Briatore i-au cerut sa comita in mod voluntar un accident la GP-ul statului Singapore, in 2008. "Ma aflam intr-o situatie dificila, era in joc renegocierea contractului meu daca nu acceptam strategia. Am fost surprins de solicitarea facuta de cei mai importanti doi oameni din echipa, unul era managerul meu", a adaugat pilotul. "Planul privind accidentul a fost facut cu cateva ore inainte de cursa. Nu am avut prea mult timp de gandire. Daca propunerea ar fi venit in timpul incercarilor libere, as fi avut mai mult timp sa ma gandesc si sa actionez altfel", a precizat el.

» In urma scandalului, Flavio Briatore a fost suspendat pe viata din F1, in timp ce pilotul brazilian care a provocat accidentul a scapat nepedepsit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă