26.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialViceprimarul din Arad a fost audiat de procurorii DNA

Viceprimarul din Arad a fost audiat de procurorii DNA

Viceprimarul municipiului Arad, Tiberiu Dekany, a fost audiat, joi, la Timisoara, de procurorii DNA. Aceasta masura a fost aplicata dupa ce, la inceputul acestei saptamani, primarul Gheorghe Falca a fost acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, intr-un dosar privind vanzarea unui teren pe care se afla fosta Fabrica de Zahar.
De asemenea, si lui Dekany i-a fost adus la cunostinta faptul ca impotriva sa a fost inceputa urmarirea penala, in acelasi dosar, pentru abuz in serviciu contra interesului public cu consecinte deosebit de grave. Viceprimarul le-a spus, luni, procurorilor ca a fost mandatat de Falca sa exercite in lipsa acestuia prerogativele de primar. Astfel, el a devenit presedinte al comisiei de negociere si a semnat procesul-verbal incheiat atunci.
“Consider ca documentele pe care le-am semnat sunt perfect legale, avand in vedere dispozitia primarului, care sunt acte administrative cu caracter executoriu din momentul comunicarii acestuia. Singura invinuire care mi se aduce de catre procurori se refera la acest fapt si anume «de ce am semnat actele?»”, a declarat viceprimarul.
Dekany a explicat, insa, ca procurorii Anticorutie au sustinut in timpul audierilor de joi ca au cunostinte mult mai complexe despre tranzactie. “In opinia dumnealor, aceasta nu este legala. Nu mi-au impartasit pe ce se bazeaza aceste acuzatii. Dar ele, oricum, nu privesc persoana mea”, a mai sustinut acesta.
Tot joi au mai fost audiati directorul Primariei Arad, Razvan Popa, sefa de serviciu contencios Florica Popa si consilierul economic Magda Matzek. Astazi urmeaza sa fie audiat si primarul Gheorghe Falca.
Gheorghe Falca a fost acuzat de luare de mita si abuz in serviciu intr-un dosar privind vanzarea unui teren pe care se afla fosta fabrica de zahar din municipiu. Anchetatorii suspecteaza o tranzactie in defavoarea municipalitatii, prin care SC “Elecon” SRL ar fi castigat cateva milioane de euro prin cumpararea unui teren la un pret foarte mic, pe care, ulterior, l-a vandut, contra unei sume mult mai mari, unei firme din Timisoara.

Cele mai citite

Premierul României se întâlnește cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, la București, cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în ziua...

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD - PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele...

“Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc”, estimează Ludovic Orban

"Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc", estimează Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, referindu-se la candidatul PSD - PNL la funcția de primar general...
Ultima oră
Pe aceeași temă