19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialViceprimar, acuzat că a bătut un alegător

Viceprimar, acuzat că a bătut un alegător

În comuna Târnova, acolo unde au avut loc, duminică, alegeri locale, fostul viceprimar USL, Cornel Gabor, este bănuit că a lovit un alegător care a votat cu PDL.

Alegerile au trecut în comuna arădeană Târnova, iar fostul primar, Florin Farcaşiu, (USL) a câştigat, pentru a doua oară în decurs de două săptămâni, un nou mandat. Zeci de târnovani au ieşit în faţa Primăriei şi au dansat până în zori pentru a sărbători succesul edilului USL. În acest timp, un reprezentant al ucrainienilor stabiliţi în comună a spus că a fost bătut în curtea sa de fostul viceprimar, împreună cu un grup de susţinători ai lui Farcaşiu, pentru că a ales să voteze cu Mişcarea Creştin-Liberală (MC-L), formată din PDL şi PER.

Reprezentanţii MC-L Arad, chiar dacă au recunoscut de data aceasta înfrângerea candidatului lor, Ioan Baciş, au spus că la Târnova, imediat după alegeri, a fost instaurată o atmosferă de teroare din cauza celor care tocmai au câştigat lupta pentru primărie. „Abuzurile primarului de la Târnova, Florin Farcaşiu, par să nu se mai termine. S-a ajuns ca oamenii primarului să treacă la violenţe fizice, să intre peste cetăţeni în casă”, a explicat un membru marcant al MC-L, Adrian Ţolea. Conform reprezentanţilor acestei alianţe, în noaptea zilei de 24 spre 25 iunie, la câteva zeci de minute după anunţarea rezultatului votului, un localnic din satul Chier a fost agresat de un grup de membri PNL, în frunte cu fostul viceprimar, Cornel Gabor. „Vineri, 22 iunie, am fost contactat de Norica Nicolai. Aceasta s-a aflat la Târnova şi a încercat să ne convingă pe noi, ucrainienii, să mergem cu Farcaşiu, dar am refuzat oferta lor. Duminică dimineaţa am mers la vot, după care am plecat spre casă. Noaptea târziu, după anunţarea rezultatelor, la poarta mea au oprit 15 maşini, iar cei care se aflau în ele au intrat în curtea mea, fără să le permit accesul. Au început să strige, să fluture steaguri şi să arunce cu sticle de băutură în mine. M-au lovit la cap şi la picior. Am fost la medicul legist şi voi depune plângere penală pentru agresiune fizică şi încălcarea proprietăţii private”, a declarat Dumitru Beuca, presupusa victimă a violenţelor PNL-iştilor.

De altfel, acesta a şi candidat la alegerile locale din 10 iunie pentru funcţia de consilier local din partea Uniunii Ucrainienilor. La rândul său, Adrian Ţolea, reprezentant al Mişcării Creştin-Liberale, a denunţat atitudinea agresivă a echipei lui Farcaşiu. „Este inadmisibil ca într-un stat democratic să avem parte, într-o comună din judeţul Arad, de astfel de fapte. Îi cer primarului Farcaşiu să renunţe la practicile de intimidare asupra celor care nu l-au votat”, a declarat Adrian Ţolea. În replică, reprezentanţii PNL se apără şi dau de înţeles că ei au fost cei agresaţi într-un alt sat din comună, la Drauţ. „Despre bătaia invocată de cei de la PDL, eu am alte informaţii. Oricum, rezultatul de la Târnova confirmă încă o dată frauda care a avut loc la alegerile pentru preşedinţia Consiliului Jude­ţean. Oricum a fost o bătălie care arată că PDL pierde teren în judeţul Arad. A fost o luptă dură şi dacă am fi pierdut alegerile, ar fi fost o înfrângere directă a preşedintelui filialei PNL Arad. Membrii mar­canţi ai PDL, Falcă, Ioţcu, Ţolea au fost prezenţi zilnic la Târnova ca să-i determine pe oameni să-i voteze”, a declarat preşedintele PNL Arad, Ioan Cristina.

Farcaşiu, cel mai longeviv primar

La Târnova, alegerile au fost repetate în urma unei sesizări depuse de Mişcarea Creştin Liberală (PDL+PER) la Biroul Electoral Central. La urne s-au prezentat, duminică, 80,19% din populaţia cu drept de vot, iar primarul Florin Farcaşiu, PNL, a câştigat un nou mandat, după ce a obţinut cu peste 200 de voturi mai mult faţă de Ioan Baciş, candidatul MC-L. El a rămas, astfel, cel mai longeviv primar post-revoluţionar din ţară, în funcţie încă din 1990.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă