12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialVicepresedintele PD, Mircea Hava, se opune votului majoritar pentru schimbarea presedintilor de...

Vicepresedintele PD, Mircea Hava, se opune votului majoritar pentru schimbarea presedintilor de consilii judetene

Vicepresedintele PD, Mircea Hava, se opune modificarii Legii admi-nistratiei publice locale, respectiv 215, in sensul modificarii majoritatii cu care ar urma sa fie alesi presedintii de consilii judetene. Liderul democrat, care se afla la al treilea mandat de primar in Alba Iulia, a declarat ca, personal, nu sustine aceasta propunere.
“Vrem sa facem o lege, in primul rand, administrativa. Primarul sa fie primar, iar deliberativul sa isi vada de treaba lui. Personal nu sunt de acord cu propunerea ca presedintii de consilii judetene sa poata fi alesi si schimbati cu majoritate de voturi. Sper sa o oprim. In momentul cand o sa vad in lege ca ministrul care nu-si face treaba va fi amendat, o sa fiu si eu de acord cu asa ceva. Vrem o lege a adminsitratiei fara interese politice”, a afirmat Hava.
Primarul din Alba Iulia a facut declaratiile inainte de a pleca la Brasov, unde va participa la o intalnire de consultare asupra pachetului legislativ pe marginea reformei din admi-nistratia publica, la care participa primari si presedinti de consilii judetene care sunt reprezentanti ai coalitiei de guvernare. Consultarile vor avea ca obiect Legea descentralizarii, Legea administratiei publice locale si Legea finantelor publice, dar vor fi discutate si Statutul functionarilor publici si Legea privind institutia prefectului.
Hava a completat ca, cel putin la nivelul conducerii PD, un cuvant important de spus in ceea ce priveste modificarea legii respective o vor avea mai multi primari de municipii care detin functii politice de conducere in partid. El i-a oferit ca si exemplu pe primarul Petru Filip din Oradea si George Scripcaru din Brasov.
Alaturi de Hava, din delegatia PD Alba care s-a deplasat la Brasov mai face parte si presedintele Consiliului Judetean, Ion Dumitrel. La nivelul conducerii organizatiei au existat in ultima vreme critici destul de severe cu privire la modul in care se doreste, la nivel guvernamental, modificarea Legii 215. Cel putin in privinta functiei de presedinte a Consiliului Judetean, filiala democratilor sustine varianta votului uninominal.
La intalnirea din Poiana Brasov sunt asteptati presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu-Tariceanu si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Cele mai citite

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...

GALERIE FOTO. Mikayla s-a autoproclamat „comoara națională a Canadei”

Cea mai sexy jucătoare de hochei pe gheață din lume, Mikayla Demaiter, și-a captivat cei 3,2 milioane de urmăritori de pe Instagram cu cea...
Ultima oră
Pe aceeași temă