19.3 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecialVicepreședintele CJ Hunedoara s-a răzgândit. El se află în arest la domiciliu...

Vicepreședintele CJ Hunedoara s-a răzgândit. El se află în arest la domiciliu pentru corupție

Tiberiu Balint, vicepreşedinte al CJ Hunedoara, arestat la domiciliu pentru corupţie, alături de şeful CJ şi de alte trei persoane, şi care a demisionat din funcţie în 8 decembrie pentru a-şi "putea dovedi nevinovăţia", a revenit asupra deciziei, redobândind şi calitatea de consilier judeţean.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara Tiberiu Balint, arestat la domiciliu pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, a revenit asupra demisiei din funcţie şi cea de consilier judeţean, la mai puţin de o lună după ce anunţa că pleacă pentru "a-şi putea dovedi nevinovăţia"informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă emis, miercuri, de Consiliului Judeţean Hunedoara, vicepreşedintele instituţiei Tiberiu Ioan Balint, a revenit asupra demisiei sale prin cererea înregistrată în 6 ianuarie la Registratura CJ.

"Avînd în vedere Legea 393/2004, actualizată, privind statutul aleşilor locali, domnul Tiberiu Balint ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, suspendat, având totodată şi calitatea de consilier judeţean", se mai arată în comunicatul de presă.

Vicepreşedintele CJ Hunedoara şi-a înaintat, în 8 decembrie, demisia din funcţie şi din Consiliul Judeţean, solicitând desfacerea contractului cu data de 11 decembrie.

Legea spune că aleşii judeţeni ar fi trebuit să ia act de demisia acestuia în prima şedinţă ordinară a CJ, însă consilierii nu s-au întrunit până în 11 decembrie, când prefectul de Hunedoara a emis un ordin prin care preşedintele CJ, Mircea Moloţ, şi vicepreşedintele CJ Tiberiu Balint, arestaţi la domiciliu pentru fapte de corupţie, au fost suspendaţi din funcţie.

Mircea Moloţ, Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, dar şi oamenii de afaceri Vasile Axinte şi Emanoil Milică Pup au fost reţinuţi în 3 decembrie pentru fapte de corupţie, iar ulterior cercetaţi sub control judiciar.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în 9 decembrie, în urma unei contestaţii depuse de DNA, ca Mircea Moloţ şi ceilalţi patru inculpaţi să fie arestaţi la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, iar în 5 ianuarie Tribunalul Alba a prelungit măsura arestului la domiciliu cu încă 30 de zile.

Cele mai citite

Săptămâna politică românească ne-a servit câteva decizii politice majore.

Săptămâna politică românească a adus câteva decizii politice majore. Câteva pariuri cu mize uriașe. S-a lămurit, parțial, șarada comasării alegerilor. Au fost devansate...

Cristian Bușoi, tot mai departe de Bruxelles

Unul dintre europarlamentarii „veterani” ai PNL are șanse destul de mici să mai prindă încă un mandat la alegerile din 9 iunie 2024. Cristian...

Cum afectează comasarea alegerilor mii de tineri din România

Mai multe ONG-uri fac apel la premierul țării, Marcel Ciolacu căruia îi cer printr-o scrisoare deschisă să reducă, la 45 de zile înainte...
Ultima oră
Pe aceeași temă