9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialVicepreşedintele CJ Caraş Severin, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Vicepreşedintele CJ Caraş Severin, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, Ionisie Ghiorghioni, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, întrucât este acuzat de procurorii anticorupţie de două infracţiuni de trafic de influenţă, arată un comunicat remis de DNA

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi Adrian Cosmin Ghiorghioni, o rudă a vicepreşedintele CJ Caras Severin, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Citeşte şi: Vicepreședintele CJ Caraș-Severin, prins în FLAGRANT în timp ce primea mită. Pe cât se vindea vicepreședintele

Procurorii susţin că în perioada 2013 – mai 2015, Gheorghioni Ionesie, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș Severin, a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) sumele de 230.000 lei şi 8.400 euro, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea unor contracte de utilitate publică (întreţinere a drumurilor) încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia publică respectivă.

“În schimbul sumelor menţionate, firma respectivă a fost favorizată de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin atribuirea contractelor, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat – unitate din structura Consiliului Județean Caraș Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții”, se arată în rechizitoriul DNA.

Mai mult, suma de 8.400 de euro a fost pretinsă și primită în mai multe tranșe de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin intermediul inculpatului Ghiorghioni Adrian Cosmin.

Pentru ajutorul acordat, Ghiorghioni Adrian Cosmin, a primit de la soția omului de afaceri, ca folos propriu, o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de cca. 1.900 lei.

La data de 25 martie 2015, în baza unei noi înțelegeri infracționale convenite cu martorul denunțător, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate în luna decembrie 2014.

Diferența de 20.000 lei a fost remisă inculpatului Gheorghioni Ionesie la data de 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În acest dosar, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui număr de 10 imobile ce aparțin lui Ghiorghioni Ionesie şi Ghiorghioni Adrian Cosmin, până la concurenţa sumelor de 205.276 lei şi 175 euro.

 

Cele mai citite

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...

Profitul în fața siguranței vieții umane

De dragul profitului, dezvoltatorii imobiliari ignoră legile și expun clienții pericolelor mortale. În ciuda avertismentelor, instituțiile rămân pasive, iar specialiștii avertizează asupra unui...

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă