3.1 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăSpecialVezi câte milioane de diamante sunt în flacăra unei lumânări

Vezi câte milioane de diamante sunt în flacăra unei lumânări

Flacăra unei lumânări conţine milioane de particule minuscule de diamante, potrivit unei descoperiri recente a unui profesor universitar, relatează The Independent, în varianta online.

Cercetările lui Wuzong Zhou, profesor de chimie la Universitatea St. Andrews din Fife, au dezvăluit faptul că în jur de 1,5 milioane de nanoparticule de diamant sunt create într-o flacără de lumânare pentru fiecare secundă în care arde.

Dr. Zhou a folosit o nouă tehnică pentru a obţine particule din centrul flăcării, pentru prima dată în istorie, şi a descoperit faptul că aceasta conţinea toate cele patru forme cunoscute ale carbonului. „Aceasta a fost o mare surpriză deoarece fiecare dintre aceste forme este creată în condiţii diferite,” a declarat Zhou.

El a mai adăugat că particulele de diamant sunt arse în proces, dar descoperirea lui ar putea duce la cercetări viitoare pentru găsirea unui mod mai ieftin şi mai ecologic de a crea diamante.

Prima lumânare a fost inventată în China, acum mai bine de 2.000 de ani. Oamenii de ştiinţă spun că, deşi nu a fost găsită o metodă de a extrage particulele de diamant deocamdată, descoperirea profesorului Wuzong Zhou ar putea schimba modul în care oamenii privesc o lumânare.

Cele mai citite

România la „dietă” economică: top model sau moare de inaniție

Guvernatorul Mugur Isărescu a vorbit recent despre „dieta” economică, completată cu sintagma „să strângem cureaua”. Mesajul este clar: România trebuie să-și ajusteze politicile financiare,...

România are gata lotul pentru Campionatul European de handbal feminin din Austria, Ungaria și Elveția

Federaţia Română de Handbal a anunţat lotul feminin pentru Campionatul European - EHF EURO 2024, care va avea loc în perioada 28 noiembrie-15 decembrie...

Legea Arendei în dezbatere: fermierii solicită măsuri urgente pentru stabilitate în agricultură

Doar 10% din suprafața agricolă a României este utilizată de proprietarii terenurilor, restul fiind arendat Legea Arendei a revenit în atenția publicului și a Parlamentului...
Ultima oră
Pe aceeași temă