20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVeşti bune din România. 1

Veşti bune din România. 1

 

   Într-un comunicat remis azi noapte agenţiilor de ştiri, Ministerul Transporturilor a dat ca sigură finalizarea Autostrăzii Soarelui la mijlocul lunii iunie. O magistrală nord-sud, care să le permită turiştilor austrieci să ajungă mai uşor în Bucureşti, iar de-acolo la Ghimpaţi, va fi începută şi terminată în cursul anului viitor. Pe ruta Bucureşti- Constanţa va circula un tren de mare viteză, conceput şi realizat integral în România. Acesta va ajunge la destinaţie în 45 de minute, indiferent de anotimp.

   Parlamentarii vin la serviciu cu bicicleta şi, pentru a reduce şi mai mult cheltuielile, au decis să circule întotdeauna câte doi, secundul aşezându-se pe  portbagaj sau, după preferinţă, pe cadru.

   Adrian Năstase continuă să aibă patru case, dar trei dintre ele au fost date spre folosinţă unor organizaţii care se ocupă de copii străzii din oraşul bulgăresc Rusciuc; micul dejun include omletă gătită din ouă de Cornu.

   Caracalul va fi reconstruit din temelii şi se va transforma în centru al puterii politice naţionale. În replică, Dan Diaconescu a inaugurat, în această dimineaţă, un nou studio cultural al postului OTV. Un reporter de teren îi lua interviu lui  Gabriel Liiceanu, iar din studio comentau criticii Meme Stoica, Cătălin Botezatu şi Cornel Dinu, favoriţii redactorilor de la paginile culturale ale gazetelor româneşti. Tema emisiunii, stabilită de cel din urmă, a fost „Apel către tinichele”.

   Marian Vanghelie a decis să confere distincţia „Cine are almanahe, are parte” şi un premiu de un milion de euro scriitorului H.R. Patapievici, pentru ultima lui carte, „Omul recent de zăpadă”, o povestire hibernală destinată copiilor mai mici de 5 ani.

   SUA sunt zguduite de scandalul cablogramelor secrete, expediate pe adresa Bucureştiului de ambasadorul român la Washington. Mai mulţi înalţi funcţionari ai Departamentului de Stat şi-au dat în pripă demisia, pentru a evita un scandal monstruos.

   Rusia a returnat tezaurul românesc, iar Insula Şerpilor a devenit cea mai importantă rezervaţie românească de broaşte râioase.

   Mircea Dinescu, poetul moşier, a început să scrie poezii. În schimb, Ion Cristoiu a renunţat, în sfârşit, la presă şi s-a făcut bibliotecar la Academie. Conform mărturisirilor sale, cel mai harnic cititor pe luna trecută a fost Dumitru Dragomir.

   Naţionala României, antrenată de Gigi Becali, impresariată de Giovani Becali şi pregătită psihic de Victor Becali, a umilit Germania cu 3-0, după un foarte confortabil 6-1 cu Spania. Încă dinainte de a începe preliminariile, ea este văzută drept următoarea Campioană Mondială.

   În campania electorală premergătoare următoarelor alegeri, în loc de şepci, umbrele, găleţi, zahăr şi ulei vor fi distribuite invitaţii la Sala Radio, pentru ultimele piese scrise de compozitorul român Dan Dediu. Morţilor li se va interzice categoric să voteze, în caz contrar fiind sancţionaţi cu suspendarea tuturor drepturilor civile pe o perioadă de 10 ani.

  Candidaţilor la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş li se va face o electrocardiogramă, înainte de investire, pentru a nu se mai ajunge în situaţia de a face infarct când sunt chemaţi la DNA. Parlamentarii au acceptat testul lunar cu detectorul de minciuni.

  Ion Iliescu a fost judecat pentru  favorizarea infractorului, în dosarele  Mineriadelor. Condamnat la 20 de ani de muncă în folosul comunităţii (perioada a fost aleasă în funcţie de proorocirea lui Brucan), el plantează  panseluţe şi primule pe peluza din faţa Teatrului Naţional.

  Patriarhul Daniel a renunţat la construirea Marii Piramide a Mântuirii Neamului. Banii vor fi folosiţi pentru trimiterea pensionarilor români la băi, în Karlovy Vary şi Ibiza. În acest scop, Patriarhia a cumpărat deja câte cinci hoteluri luxoase în fiecare dintre aceste staţiuni. Transportul se va face gratuit, cu avioanele de lux care aduc lumina sfântă de Paşti de la Ierusalim.

  În autobuze, trenuri şi-n vilele liniştite, cu zorele, din Calea Ferentari se ascultă „România Muzical”. Guţă cântă death rock, iar Adi Minune a scos al treilea albun de bossanova.

  „Click” a dat faliment. Trustul din care face parte este ţinut pe linia de plutire de cele   100.000 de exemplare- vândute la chioşc, ca pâinea caldă!- ale revistei „Dilema”.

  Producătorii români de seminţe prăjite de floarea soarelui au intrat în insolvenţă: spre deosebire de nemţi, românii nu mănâncă mieji, când ies la plimbare, în parc.

  Mass-media au intrat ieri în fibrilaţie, când un telefon anonim a anunţat prezenţa unui câine maidanez, pe una dintre străzile lăturalnice ale Bucureştiului. După şase ore de căutări, inclusiv cu ajutorul elicopterului, alarma s-a dovedit a fi falsă: câinele sărise gardul unei curţi- în care, de altfel, s-a întors singur, după un act sexual reuşit că o căţea dintr-o curte vecină.

  Pentru prima dată în ultima mie de ani, românii pot intra încălţaţi în casă, fără să întindă noroi şi caca de câine pe covorul din sufragerie. Trotuarele sunt spălate mai întâi cu un şampon bio, apoi clătite cu balsam organic parfumat.

   Bursa de la Bucureşti a acceptat să consilieze Bursa de la New York. Banca Naţională a României a deblocat un ajutor financiar de urgenţă, nerambursabil, pentru Deutsche Bank. Cei 3 mld euro vor fi utilizaţi pentru programe de infrastructură, anti-corupţie şi creşterea respectului cetăţeanului pentru legi.

   O delegaţie de la Paris tratează azi, la Sinteşti, problema ţiganilor francezi care practică cerşetoria pe câteva străzi din Bucureşti, îndeosebi pe liniştitul bulevard Iuliu Maniu. Şeful delegaţiei române, CV Tudor, recent premiat cu Nobelul pentru Pace, susţine că România va sprijini activ reintegrarea ţiganilor francezi în ţara de origine. Conservatorul din Paris urmeaz să înfiinţeze o clasă de ţambal clasic, sub conducerea maestrului Mădălin Voicu, care v-a fi nevoit să renunţe la talk-show-uri.

  Ambasada României de la Madrid a mai deschis un birou pentru selectarea personalului dornic să muncească în imensele plantaţii din Bărăgan. Circa 10.000 de spanioli şi-au depus actele, în doar două zile de la  inaugurarea noului birou; deoarece deocamdată e nevoie de doar 8000, selecţia se va face în funcţie de nota de absolvire a facultăţii.

  Spitalele româneşti nu mai fac faţă solicitărilor de tratament venite din Austria şi Germania. Medicilor români, renumiţi pentru faptul că sunt alergici la şpagă, le-a fost stabilită o retribuţie minimă de 6000 euro, plus prime de 300 de euro pentru turele de noapte.

A fost demis nea’Gică, administratorul blocului meu.

 

Bucureşti, 1 aprilie 2011

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă