7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialVeste bună pentru jurnaliştii greci. Autorităţile vor redeschide televiziunea şi radioul public

Veste bună pentru jurnaliştii greci. Autorităţile vor redeschide televiziunea şi radioul public

Premierul Greciei, Antonis Samaras, a propus vineri redeschiderea parţială a radio-televiziunii publice, după o serie de proteste şi pe fondul criticilor europene, potrivit Mediafax.

“O comisie care să beneficieze de sprijinul larg al partidelor politice poate fi creată în scopul mobilizării unui număr mic de angajaţi care să reia imediat difuzarea programelor informative”, a declarat Samaras, conform AFP.

Guvernul grec a închis brusc, marţi, radio-televiziunea publică – ERT, stârnind o serie de proteste.

Miercuri, Guvernul de la Atena anunţa că există un proiect de lege pentru reorganizarea audiovizualului public din Grecia, proiectul vizând radioul, Internetul şi televiziunea.

Surse citate de presa elenă şi de cea occidentală au anunţat vineri că un grup de lucru din zona euro a acceptat acordarea unei noi tranşe din ajutorul financiar destinat Greciei, măsura fiind facilitată de hotărârea Guvernului grec de închidere şi restructurare a radio-televiziunii publice ERT.

Preşedintele Uniunii Europene de Radio-Televiziune (UER), Jean-Paul Philippot, venit special la Atena, a cerut vineri Guvernului elen să revină asupra deciziei de închidere a posturilor publice de radio şi televiziune. Celelalte două partide din coaliţia guvernamentală – Pasok (socialişti) şi Dimar (Stânga Democratică) – au exprimat deschis dezacordul faţă de închiderea ERT, pledând pentru restructurarea audiovizualului public.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă