16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialVerificări ale Corpului de control MAI la Călăraşi, Vâlcea şi Timiş

Verificări ale Corpului de control MAI la Călăraşi, Vâlcea şi Timiş

Corpul de control al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) face verificări la inspectoratele de poliţie ale judeţelor Călăraşi, Vâlcea şi Timiş, potrivit programărilor stabilite la începutul anului pentru structura de control.

Verificările sunt în derulare la cele trei inspectorate judeţene, acestea figurând în programul Corpului de control, stabilit la începutul anului, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

Potrivit acestuia, verificările de la Călăraşi nu au legătură cu ancheta în cazul şefului Serviciului Investigare a Fraudelor Călăraşi, Marian Bordeaş.

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Călăraşi a dispus, marţi, o anchetă în cazul lui Marian Bordeaş, după ce presa a relatat că acesta a scos la vânzare prune fără casă de marcat, în apropierea unei pieţe din oraş.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Călăraşi, verificările făcute de către conducerea instituţiei vor stabili dacă poliţistul are afaceri incompatibile cu legea.

„Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie a dispus verificări. Rezultatul acestora şi măsurile dispuse urmează să facă obiectul unei informări publice ulterioare. Acestea sunt aspectele pe care le pot comunica în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, Ramona Tudor.

La rândul său, comisarul-şef Marian Bordeaş susţine că este autorizat ca persoană fizică la Fisc, iar afacerea sa nu este ilegală. În ceea ce priveşte casa de marcat, el a precizat că aceasta nu este necesară într-o asemenea activitate.

„Nu fac nicio afacere ilegală, sunt înregistrat la primăria comunei Unirea ca producător de prune, am certificat de producător. Am trei persoane angajate ca persoană fizică autorizată, toate au contracte la Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi, pe termen determinat, de o lună şi nu-mi trebuie casă de marcat într-o asemenea activitate”, a declarat Marian Bordeaş.

Presa a relatat că poliţistul vinde prune în centrul municipiului Călăraşi, cu 1,5 lei pe kilogram, deşi toţi comercianţii din zonă au preţul de 2 lei.

Marian Bordeaş are trei apartamente, o casă de vacanţă, un spaţiu comercial, o maşină de 100.000 de euro, peste 300 de hectare de teren şi câteva sute de mii de lei în conturi, potrivit declaraţiei sale de avere.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă