7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVenit minim garantat: Peste 1.300 de vasluieni, somaţi să returneze banii

Venit minim garantat: Peste 1.300 de vasluieni, somaţi să returneze banii

Peste 1.300 de vasluieni care beneficiază de venit minim garantat au fost somaţi de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială să returneze ajutorul primit de la stat, după ce s-a constatat că aceştia au încasat banii ilegal, declarând venituri mai mici decât cele reale, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vaslui, 1.365 de persoane care beneficiază de venit minim garantat au fost depistate, în urma unor controale, că au încasat ilegal ajutorul social acordat de stat în baza Legii 215/2001.

Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (APIA) au stabilit că persoanele respective au declarat venituri mai mici decât cele reale.

“În urma verificărilor, să constatat că sunt 1.055 de familii pentru care s-au constituit debite şi care au obligaţia să se prezinte la casieria agenţiei şi să returneze banii încasaţi ilegal, în total fiind vorba de 103.200 lei. Cei care nu vor returna sumele încasate necuvenit, vor fi daţi în debit la Finanţele Publice, care au posibilitatea legală să recupereze banii”, a declarat, marţi, directorul AJPIS Vaslui, Sorin Prepeliţă.

De asemenea, alţi 258 de vasluieni beneficiari de venit minim garantat trebuie să restituie ajutorul după ce în evidenţele Finanţelor Publice apar ca având venituri salariale ce nu le dădeau posibilitatea legală să încaseze şi venitul minim garantat.

La aceştia se adaugă alte 52 de persoane care şi-au vândut casele, dar au primit şi ajutor social de la stat.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...

Climate Change Summit Awards premiază tinerii și IMM-urile ce propun soluții practice la provocările climatice

Climate Change Summit, cel mai mare eveniment regional pe tema schimbărilor climatice, susține și premiază soluții inovatoare și transformatoare din Europa Centrală și de...
Ultima oră
Pe aceeași temă