21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVenezuela: Sute de manifestanţi cer "adevărul" despre starea de sănătate a lui...

Venezuela: Sute de manifestanţi cer „adevărul” despre starea de sănătate a lui Hugo Chavez

Sute de opozanţi ai preşedintelui venezuelean Hugo Chavez au manifestat duminică la Caracas pentru a cere „adevărul” despre starea de sănătate a şefului statului care nu a mai apărut în public de aproape trei luni, respectiv de la plecarea sa în Cuba pentru a patra operaţie de cancer.

„Vrem adevărul!”, „Chavez, unde eşti?”, scandau manifestanţii. Mulţimea a parcus partea de est a capitalei pentru a se opri acolo unde aproximativ 50 de tineri opozanţi s-au legat de marţi pentru a cere ca preşedintele să apară publică sau să renunţe la putere.

Citeşte şi Preşedintele Venezuelei, o nouă cură de chimioterapie

„În ce ţară din lume preşedintele poate să dispară timp de 83 de zile şi să nu se întâmple nimic?”, a declarat Amanda Escalante, o pensionară în vârstă de 61 de ani. Alături de ea, soţul ei Hector Gonzalez, în vârstă de 70 de ani, a adăugat: „Dacă Chavez se simte mai bine, să o demonstreze”.

Susţinătorii Guvernului s-au reunit în centrul Caracasului în semn de susţinere faţă de şeful statului.

Citeşte şi Hugo Chavez se zbate între viaţă şi moarte

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a început o nouă cură de chimioterapie pentru a se trata de cancerul de care suferă şi are „moralul bun”, a asigurat vicepreşedintele Nicolas Maduro vineri seara. El oferă „sfaturi” Guvernului de pe patul său de spital şi a cerut documente pentru a lua decizii economice şi politice, „care vor accelera revoluţia”, a adăugat el sâmbătă.

Citeşte şi SCENARIU ŞOCANT: Hugo Chavez nu ar mai fi în viaţă de pe 30 decembrie

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă