7.1 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialVenezuela: Hugo Chavez a transferat vicepreşedintelui unele din prerogativele sale economice

Venezuela: Hugo Chavez a transferat vicepreşedintelui unele din prerogativele sale economice

Preşedintele venezuelean, Hugo Chavez, spitalizat în Cuba după o nouă operaţie de cancer, a delegat vicepreşedintelui ţării, înainte de a pleca spre Havana, o parte a prerogativelor sale economice, potrivit unui decret apărut miercuri în Jurnalul Oficial, preluat de AFP, scrie Agerpres.

Nicolas Maduro are în prezent posibilitatea de a interveni în probleme legate de bugetul statului, exproprierea bunurilor, autorizarea sau interzicerea vânzării de valută de către celelalte ministere, printre alte drepturi.

Decretul a fost semnat de preşedintele Chavez la 9 decembrie, în ajunul plecării sale în Cuba, unde a fost supus la a patra operaţie de cancer după depistarea acestei boli în iunie 2011.

Citeşte şi Chavez, repaus absolut în Cuba

Transferul anumitor sarcini vicepreşedintelui are ca obiectiv să reducă “volumul de muncă” al preşedintelui convalescent.

Guvernul venezuelean a anunţat luni că starea de sănătate a lui Hugo Chavez, în vârstă de 58 de ani şi aflat la putere din 1999, cunoaşte “o uşoară ameliorare” cu “o tendinţă favorabilă”, însă trebuie să respecte “un repaus absolut”.

După plecarea sa în Cuba, Hugo Chavez a desemnat, pentru prima dată de la debutul problemelor sale medicale, un succesor politic, în persoana vicepreşedintelui şi ministrului de externe Nicolas Maduro.

Preşedintele, reales în octombrie pentru un nou mandat de şase ani, ar trebui să depună jurământul în faţa Adunării Naţionale la 10 ianuarie, însă atât simpatizanţii săi, cât şi opoziţia au admis că această dată ar putea fi amânată în caz de necesitate

Cele mai citite

Președintele Iohannis participă la reuniunea de la Paris pentru sprijinul acordat Ucrainei

Președintele Iohannis participă, la Paris, la reuniunea organizată de președintele Macron pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. "Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie...

Hidroelectrica lansează o nouă licitație pentru centrala Vidraru. Contract de 188 de milioane de euro

Hidroelectrica a reluat licitaţia pentru retehnologizarea amenajării hidroenergetice Vidraru, prin intermediul sistemului electronic de achiziţii publice (SEAP), informează compania, printr-un comunicat. Valoarea estimată a contractului...

Marcel Boloș le-a pus gând rău evazioniștilor: „Activitatea economică ilicită va fi urmărită de serviciile teritoriale judeţene”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) presupune ca activitatea economică ilicită...
Ultima oră
Pe aceeași temă