19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVega, cea mai scumpa plaja din Mamaia

Vega, cea mai scumpa plaja din Mamaia

Comisia constituita la Directia Apelor „Dobrogea – Litoral” (DADL) s-a pronuntat cu privire la agentii economici care, in urmatorii zece ani, vor avea in grija sectoarele de plaja de pe litoral.
Directorul DADL, Ion Manafu, a declarat ca au fost declansate procedurile prin care concesionarii vor intra in posesia parcelelor pentru care au licitat. Pana la 1 mai se va efectua operatiunea de predare, in asa fel incat concesionarii sa se poata apuca de treaba conform angajamentelor asumate prin contracte. „Am incercat sa introducem in legalitate inchirierea domeniului public si am reusit. Am selectionat agenti economici care pot sa cumpere utilaje cu care sa amenajeze plajele. Prima verificare a modului in care se achita de obligatii se va face la 30 de zile de la data predarii. Abia astept sa reziliez un astfel de contract”, a declarat Ion Manafu, care a tinut sa precizeze ca, de fapt, doreste ca intelegerile dintre stat si agentii economici sa functioneze in asa fel incat sa nu fie necesara aplicarea masurilor extreme. In ceea ce priveste pretul, Manafu a declarat ca Mamaia este cea care detine recordul in materie de pret. Cea mai scumpa plaja este cea din zona hotelului „Vega” unde, pentru un metru patrat de nisip oferta s-a ridicat la 12 RON, aproape dublu fata de pretul de pornire stabilit.

O noua selectie

Printre societatile ale caror oferte au fost insuficiente pentru adjudecarea concesiunilor s-a aflat si „Ana Hotels”, firma ce apartine vicepremierului Gheorghe Copos. Sectorul de plaja din Eforie a fost adjudecat de un agent economic mai generos. Pentru sectoarele de plaja pentru care ori nu s-au indeplinit conditiile pentru participarea la licitatie sau pentru care nu a existat decat o singura oferta urmeaza sa se organizeze, peste 20 de zile, o alta selectie a agentilor economici care doresc sa concesioneze sectoare de plaja pe litoral.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă