21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialVaticanul a recunoscut o a doua minune a papei Ioan Paul al...

Vaticanul a recunoscut o a doua minune a papei Ioan Paul al II-lea

Vaticanul a mai făcut un pas în canonizarea papei Ioan Paul al II-lea şi i-a recunoscut a doua minune, notează Agerpres.

O nouă etapă în procesul de canonizare a papei Ioan Paul al II-lea a fost consemnată, marţi, odată cu recunoaşterea celei de-a doua minuni a fostului suveran pontif, relatează agenţia italiană Ansa, citată de AFP şi EFE.

Lui Ioan Paul al II-lea i s-a atribuit vindecarea inexplicabilă ştiinţific a surorii Marie Simon Pierre, care suferea de parkinson. Anul trecut, o comisie alcătuită din şapte medici ai acestei Congregaţii a admis de asemenea vindecarea inexplicabilă a unei alte femei.

Comisia de teologi a Congregaţiei pentru Cauza Sfinţilor a recunoscut această a doua minune, după cea care i-a permis beatificarea pe data de 1 mai 2011.

Citeşte şi: Papa a primit două motociclete Harley Davidson şi o geacă de piele. Vezi cu ce ocazie

Această a doua minune mai trebuie recunoscută şi de preoţii şi cardinalii din Congregaţie, iar ultima etapă în procesul de canonizare este semnarea decretului de către actualul papă Francisc. Canonizarea efectivă s-ar putea produce pe 20 octombrie, la sfârşitul ‘Anului credinţei’, lansat de papa Benedict al XVI-lea.

Contactat de AFP, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a refuzat orice comentariu pe acest subiect.

 

 

Cele mai citite

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Bayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, campioana în premieră a Bundesligii, a devenit prima echipă din istoria campionatului de fotbal al Germaniei care încheie un sezon fără nicio...
Ultima oră
Pe aceeași temă