10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialVatican: Căsătoria este între un bărbat şi o femeie; votul Parlamentului francez,...

Vatican: Căsătoria este între un bărbat şi o femeie; votul Parlamentului francez, unul “ideologic”

Decizia Parlamentului Franţei în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex reprezintă o “opţiune ideologică”, ce creează “diviziuni” şi refuză să fie acceptată de “largi segmente ale societăţii”, acuză publicaţia Vaticanului, Osservatore Romano, relatează AFP, citat de Mediafax.

Întrebat despre proiectul privind căsătoriile homosexuale, adoptat de Parlamentul francez, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a răspuns: “Nu mă bucură acest proiect. Este un lucru bun ca fiecare copil să ştie ce înseamnă un tată sau o mamă”.

“Căsătoria între un bărbat şi o femeie este un principiu fundamental”, a spus el.

Publicaţia Osservatore Romano a denunţat “o opţiune ideologică ce divizează, mai mult decât să ofere protecţie tuturor tipurilor de relaţii”.

Osservatore Romano l-a criticat dur pe premierul Jean-Marc Ayrault, “care a susţinut puternic acest proiect de lege dar care nu a vrut să ţină cont de numeroasele voci care s-au ridicat în ultimele luni din cadrul societăţii franceze”.

Vaticanul a subliniat că se opune categoric legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, regretând refuzul de organizare a unui referendum pe această temă.

 

Cele mai citite

Camera Deputaților a decis înfiinţarea “listei negre” antidrog

Camera Deputaților a votat marţi în favoarea unui proiect de lege care introduce înființarea Registrului Național Automatizat pentru persoanele implicate în infracțiuni legate...

“ANAF – Ultimul cartuș” – regia Marcel Boloș, în curând, la buticul tău!

Ilustrație: Marian Avramescu După episoade repetate de Brigada DIVERtiSmEnt “La munte și la mare”, pe banii statului, actorii lipsiți de talent ai Agenției Naționale...

Mic ghid de acces în Parlamentul României te faci politician

Ești nimeni cu dungulițe. Nu te pricepi la nimic concret. Ești incapabil să produci ceva util societății. Dar ai ceva ambiție. Și ai...
Ultima oră
Pe aceeași temă