19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVasta retea de pedofilie, anihilata in Elvetia

Vasta retea de pedofilie, anihilata in Elvetia

O importanta retea de pedofilie care opera pe Internet a fost desfiintata in Elvetia, permitand efectuarea a zeci de arestari si pronuntarea de condamnari in mai multe tari, a anuntat duminica politia elvetiana, citata de AFP.
Politia din cantonul Vaude a precizat ca a identificat, in 78 de tari, 2.300 de adrese IP ale unor computere care contineau imagini de pornografie infantila,
"Este cel mai amplu caz de acest tip descoperit in Elvetia", a declarat purtatorul de cuvant al politiei, Jean-Christophe Sauterel, citat de saptamanalul Matin Dimanche.
Ancheta a fost declansata in mai 2008, in baza suspiciunilor Interpol in legatura cu un site al carui domeniu era gazduit in Elvetia. Consacrat oficial muzicii hip-hop, site-ul permitea, prin legaturi si coduri speciale, accesarea a circa 100 de inregistrari video cu caracter pedofil.
In Elvetia au fost identificate 32 de cazuri, care au permis pana in prezent amendarea unui barbat din cantonul Glaris, insa politia elvetiana a afirmat ca majoritatea celor implicati au fost retinuti in Polonia si Statele Unite.
Doi americani au fost arestati in Statele Unite in februarie si martie, pentru descarcarea unor fisiere ilegale. Unul dintre ei, un barbat in varsta de 61 de ani originar din statul Maryland, a fost deja condamnat la zece ani de inchisoare; cel de-al doilea, un profesor de sport, in varsta de 36 de ani, asteapta inceperea procesului.
In Polonia, au fost arestate 31 de persoane, cu zece zile in urma, a precizat politia elvetiana, adaugand ca alte 28 de perchezitii au permis confiscarea a 40 de computere si a mii de CD-uri si hard-discuri cu inregistrari video si fotografii cu caracter pedofil.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă