21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVaslui: Un profesor și directoarea școlii din Viișoara s-au bătut

Vaslui: Un profesor și directoarea școlii din Viișoara s-au bătut

Directoarea școlii din localitatea Viișoara, județul Vaslui, și un profesor s-au bătut, în incinta unității, cadrul didactic împingând-o și lovind-o cu palmele peste față pe femeie, relatează Mediafax. Poliția și Inspectoratul Școalr Vaslui au demarat anchete.

Potrivit reprezentanţilo rISJ Vaslui, conflictul a izbucnit după ce directoarea şcolii din Viişoara, Laura Isac, i-a solicitat profesorului de engleză Valentin Isac, care lucrează cu jumătate de normă şi la secretariatul unităţii de învăţământ, să întocmească un raport care trebuia transmis ISJ.

Citește și: Violența în școli: Jumătate dintre elevii români, pălmuiți sau bătuți de colegi

Profesorul ar fi împins-o pe directoarea şcolii, iar aceasta a căzut între un birou şi o sobă. În timpul conflictului, directoarea unităţii de învăţământ s-a apărat şi l-a zgâriat cu un pix pe gât pe profesorul de engleză, care ar fi lovit-o cu palmele peste faţă.

”Este ceva oribil ce s-a întâmplat acolo şi, în consecinţă, vom lua măsurile ce se impun. Dacă aşa se comportă două cadre didactice într-o unitate de învăţământ, ce pretenţii putem să mai avem de la alţii? În consecinţă, am demarat o anchetă la acea şcoală. Dacă directoarea este vinovată, va fi sancţionată corespunzător, până la destituirea din funcţie. În ceea ce-l priveşte pe profesorul de engleză, care nu este titular la respectiva unitate de învăţământ, comportamentul său va fi analizat în cadrul Consiliului Profesoral, aşa cum prevede legislaţia”, a declarat, luni, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Citește și: Constanța: Trei eleve, eliminate de la școală pentru trei zile, după ce s-au bătut pe stradă

În urma altercaţiei, directoarea şcolii a depus o plângere la Poliţie în care susţine că ar fi fost lovită de profesorul de engleză.

”O femeie în vârstă de 33 de ani, cadru didactic la şcoala din Viişoara (n.r. – directoarea unităţii de învăţământ), a depus o plângere la Poliţie, în care sesizează faptul că secretarul şcolii (n.r. – profesorul de engleză) a lovit-o cu palmele peste faţă, în urma unei discuţii în contradictoriu. La plângere a fost anexat şi un certificat medico-legal din care rezultă că victima altercaţiei a necesitat două-trei zile de îngrijiri medicale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Poliţiştii vasluieni fac cercetări în acest caz pentru loviri sau alte violenţe.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă