9.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialVaslui: Numărul solicitărilor la 112 a crescut cu 50%, în ultima zi

Vaslui: Numărul solicitărilor la 112 a crescut cu 50%, în ultima zi

Numărul solicitărilor la 112 în judeţul Vaslui a crescut cu 50 la sută în ultimele 24 de ore faţă de o zi obişnuită din an, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, peste 200 de intervenţii ale echipajelor medicale de urgenţă au avut loc în judeţ în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă o creştere cu 50 la sută a solicitărilor faţă de noaptea de Revelion sau faţă de o zi obişnuită din an.

Pe lângă solicitările pentru persoane cu diverse afecţiuni, au existat şi intervenţii pentru 11 cazuri de agresiuni şi două tentative de suicid cu medicamente.

De asemenea, patru persoane au ajuns la spital cu hipotermie după ce au fost găsite în locuinţe neîncălzite, iar cinci vasluieni au fost luaţi de pe stradă de echipajele de la Ambulanţă după ce li s-a făcut rău.

"Din păcate, zăpada şi drumurile impracticabile ne creează în continuare probleme, astfel încât timpii de intervenţie în misiune au crescut şi, implicit, cei de aşteptare pentru pacienţi. După o noapte de Revelion nu prea agitată, s-a constatat o creştere semnificativă, cu 50 la sută, a numărului de solicitări în ultimele 24 de ore”, a declarat, vineri, managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Tot în ultimele 24 de ore, nouă femeii gravide au ajuns la cele trei maternităţi din judeţul Vaslui, unde urmează să nască.

Cele mai citite

Ce bugete au programele lansate de AFM, în 2024

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat recent lista programelor care vor fi lansate, în acest an, și bugetele disponibile. Vedeta este de...

O dronă s-a prăbușit peste o clădire din Sankt Petersburg

O dronă s-a prăbușit peste o clădire rezidențială de cinci etaje din Sankt Petersburg, iar 100 de persoane au fost evacuate fără a se...
00:00:40

O dronă rusă a lovit un bloc din Odesa, Ucraina

Trei persoane au fost ucise, opt rănite și șase sunt date încă dispărute după ce o dronă rusă s-a prăbușit sâmbătă (2 martie) peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă