7.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialVasile Cristian, condamnat în Trofeul Calităţii, a revenit din SUA pentru a...

Vasile Cristian, condamnat în Trofeul Calităţii, a revenit din SUA pentru a fi încarcerat

Vasile Mihail Cristian, care a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare în dosarul Trofeul Calităţii, s-a întors în România din SUA cu avionul, joi după-amiază, fiind aşteptat la aeroportul Otopeni de poliţiştii Serviciului Urmăriri, care l-au preluat în custodie.

Avocatul lui Vasile Cristian, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat, pentru MEDIAFAX, că persoana pe care a apărat-o a aflat în SUA despre condamnarea definitivă şi a decis să revină în ţară, pentru respectarea deciziei instanţei supreme.

Mateuţ a mai spus că Vasile Cristian ar fi plecat din ţară imediat după finalizarea procesului, în legătură cu chestiuni personale, fără a oferi alte detalii. Avocatul a precizat că l-ar fi înştiinţat pe Vasile Cristian în SUA cu privire la condamnarea definitivă pe care a primit-o.

Poliţiştii care l-au preluat pe Vasile Cristian îl vor duce la Centrul de reţinere şi arest preventiv (CRAP), pentru îndeplinirea formelor de încarcerare.

Vasile Cristian, director general al SC Eurografica SRL, şi alţi doi condamnaţi din dosarul Trofeul Calităţii au fost daţi în urmărire deoarece nu au fost găsiţi la domiciliu pentru aplicarea mandatelor de executare a pedepsei. Printre cei trei se află şi Irina Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, care a fost ridicată de poliţişti, joi, dintr-un imobil din judeţul Bacău.

Tot în dosarul Trofeul Calităţii, fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare. Năstase, care încercat să se sinucidă, miercuri seară, după ce poliţiştii au venit să-l ducă la arest, se află internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat joi dimineaţă.

Cele mai citite

După avanpremiera de la Paris, comedia „2020″ va fi lansată în România

Din 15 martie 2024, în cinematografele din România se lansează filmul „2020", în regia lui Bobby Bărbăcioru, film care a avut o premieră de...

Klaus Iohannis are șanse să devină secretar general al NATO, probabil sunt țări care îl susțin, estimează Vasile Dîncu (PSD)

Klaus Iohannis ar avea șanse să fie ales secretar general al NATO, în anul 2024, întrucât în spatele candidaturii sale, din partea României, "există...

Elveția a organizat un referendum care ar putea remodela viața pensionarilor

Cu o populație în curs de îmbătrânire și costuri de trai în continuă creștere, Elveția a organizat un referendum care ar putea remodela viața...
Ultima oră
Pe aceeași temă