22.9 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialVara usoara la TV

Vara usoara la TV

» Grila de vara a televiziunilor apasa puternic pe pedala divertismentului, in dauna filmelor sau serialelor de calitate.
» Dintre serialele care vor fi difuzate, se evidentiaza "CSI: NY" pe Pro TV, "Spellbinder" si sitcomul "Oraselul nostru drag", pe TVR 2.
» Campionul divertismentului tip "reality show" ramane Prima TV, cu trei premiere de acest gen.

"Am incercat sa acoperim toate dorintele de consum TV, pe cat mai multe categorii de varsta. Asa incat noutatile noastre sunt din domeniul cultural, cu piese de teatru care merita oricand vazute, cu filme europene cu povesti deosebite, precum «Forsyte Saga» sau «Dolmen». Am tinut cont de copii, carora le-am dedicat diminetile de sambata si duminica, si ne-am gandit la toti cei dornici de divertisment de buna calitate, dar si la segmentul social-educativ. La acest capitol am introdus o noua emisiune, despre mediu, marti seara, in prime-time, pentru ca ne intereseaza sa ajutam la pastrarea mediului curat. Rezultatul final ma bucura si sper sa atraga aprecierea celor pentru care l-am conceput", declara Dana Deac, directorul postului TVR 1.

Seri de teatru la TVR 1
Pe perioada grilei de vara, Alina Bratu si Robert Florea ne vor da intalnire la "TeleMatinal", iar Catalin Maruta si Marius Moga ne promit ca vin cu noi candidati la titlul de "Faimosi" si in iulie. La fel se intampla si cu stefan Lungu, el propunandu-ne cate un "Partener de weekend" in fiecare saptamana, sau cu Adrian Georgescu si Arnold Cobilanschi, cei doi ajutandu-ne sa intelegem mai bine cursele de Formula 1, in fiecare duminica.
Pentru amatorii de teatru, TVR 1 programeaza seara de joi, cand, de la 20.20, vor fi difuzate "Clipe de teatru", program continand piese celebre. Prima piesa cu care TVR 1 deschide serile de teatru este "Nepotul", in regia lui Horatiu Malaele. Grila TVR 1 va cuprinde si doua emisiuni de religie si spiritualitate, difuzate sambata dimineata – "Calea Imparatiei" si "Pelerin".

O noua serie de "Farmece" la TVR 2
si TVR 2 a trecut de luni la grila de vara. Astfel, pe 18 iunie, la TVR 2 a debutat tronsonul pentru copii, care au de la ora 13.00 serialul SF "Spellbinder", urmat, de la ora 13.30, de emisiunea "ACB… De Ce?" O alta noutate este tronsonul de serial de la ora 16.00, cand, de luni pana vineri, va fi difuzat sitcomul american "Oraselul nostru drag". Referitor la seriale, TVR 2 reia "Farmece", serial care va fi difuzat de luni pana miercuri, de la ora 20.05.

Farse si experimente stiintifice la Pro TV
Sub sloganul "O vara in TOPless", grila Pro TV aduce mai multe noutati. Astfel, incepand cu data de 18 iunie, in fiecare luni, de la ora 22.30, telespectatorii Pro TV vor avea intalnire cu "CSI: New York" ("CSI: NY"), un serial politist despre ajutorul oferit de stiinta si tehnologie elucidarii crimelor. De azi, Pro TV aduce primul show de improvizatii: "Taca-Paca!". Vedete din muzica, teatru, film, televiziune si sport sunt duse intr-un decor complet necunoscut lor, unde vor fi puse in situatii neasteptate, din care vor fi nevoite sa improvizeze pentru a o scoate la capat. Catalin Bordea, cunoscut publicului din "Fete cu lipici" si "Meseriasii", este gazda emisiunii "Taca-Paca" si va incerca sa le puna bete in roate invitatilor. Din 20 iunie, in fiecare miercuri, de la ora 22.15, Gabi Jugaru realizeaza emisiunea de farse "Jugaru Shukaru". De la inceputul lunii iulie, Pro TV va difuza imagini din "Caravana Dansez pentru tine", care a strabatut cele mai importante orase ale tarii in cautarea concurentilor pentru cea de-a patra editie a emisiunii "Dansez pentru tine", ce va fi difuzata incepand din toamna. Din 5 iulie, de la ora 20.30, Pro TV le arata telespectatorilor ce inseamna sa fii "Mega Clever", intr-un show cu experimente stiintifice. In materie de seriale romanesti, Pro TV continua in fiecare zi de luni cu "Om sarac, om bogat" si sitcomul "Meseriasii", care are o serie noua (in fiecare seara de marti si miercuri, de la ora 23.00). Filmele programate de Pro TV includ Praf si pulbere, Un negru pentru Casa Alba, Matrix – Reincarcat, Ingerii lui Charlie, Lupta cu inaltimile, Sunt spion, Camera de refugiu, Negociatorul.

Prima TV, campioana reality-show-urilor
Prima TV nu renunta nici pe pe timp de vara la segmentul in care s-a specializat: reality-show-ul. Se intoarce Super Nany, mamicile blazate au un nou show pentru ele – "O vreau pe mama inapoi!", iar dependentilor de senzatii tari li se pregateste "SMURD". Pentru a ramane in aceasta zona, daca nici Super Nanny nu le poate veni de hac copiilor obraznici, mamele sunt invitate sa se revansese in stil Prima, respectiv sa-si ia o vacanta de trei zile, timp in care cei mici raman acasa cu tatii. Bineinteles, tatii si copiii vor fi filmati fara stirea lor, iar mamele se vor distra urmarind ce se "O vreau pe mama inapoi", din 28 iunie, in fiecare joi seara, de la ora 21.00.
"Curat, murdar?", care a inceput din 18 iunie, este tot o emisiune despre universul casnic. Pentru asta, experti in curatenie viziteaza 15 case pe care le fac sa arate luna. "Curat, murdar?", in fiecare luni seara, de la ora 21.00.
"Campionatul suporterilor", care va intra din 27 iunie, a fost gandit pentru o alta categorie de telespectatori. Gina Pistol si Bogdan Talasman vor prezenta un show cu opt echipe, fiecare reprezentand unul dintre cele mai iubite cluburi de fotbal din tara – Steaua, Dinamo, Rapid, Universitatea Craiova, FC Arges, Petrolul Ploiesti, Poli Timisoara si UTA. "Campionatul suporterilor", in fiecare miercuri, de la ora 20.00. Cea mai mare ambitie pe perioada verii a Prima TV ramane "SMURD", un reality-show cu o echipa de medici care participa la salvari "miraculoase", asa cum descriu oficialii postului acest nou show: accidente rutiere, incendii, dezastre naturale, accidente de munca, raniti in locuri greu accesibile. Din 24 iunie, in fiecare duminica, de la ora 23.00.

Vara hot la Kanal D
Kanal D vine cu "Un nou inceput", o emisiune care le va da ocazia celor trecuti de prima tinerete si dezamagiti in dragoste sa isi intalneasca perechea in cadrul unui nou reality-show prezentat de Gabriela Cristea. Amatorilor de senzatii tari li se pregateste un spectacol de striptease la care vor putea participa activ alegand locatia in care sa se dezbrace candidatii concursului de dans erotic "Bara la bara". "Vedete sub acoperire", emisiunea prezentata de Catalin Paraschiv, va transforma vedetele in necunoscuti cu ajutorul mulajelor faciale, protezelor dentare si machiajului de film. "Playboy" este serialul care le va dezvalui telespectatorilor cele mai intime fantezii erotice ale unei femei si ii va purta intr-o lume plina de sexualitate si dorinta. "Comando Romania" o va avea drept prezentatoare pe Maria Dinulescu, protagonista filmului California Dreamin’, premiat la Cannes.

Realitatea TV: stirile din banda vor curge si in engleza
Din aceasta saptamana, telespectatorii Realitatea TV   vor putea urmari stirile de interes, interne si externe, in limba engleza, redactate pe croll-ul din josul ecranului. stirile in limba engleza vor fi difuzate in aceasta formula zilnic, intre orele 21 si 24.
Antena 1 nu si-a definitivat inca grila de vara.

Cele mai citite

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

Ineficiența energetică: Povestea care ne costă scump

România, odinioară un jucător energetic major în Europa de Est, se confruntă acum cu o realitate sumbră: prețurile au explodat, iar țara e în...
Ultima oră
Pe aceeași temă