11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialVanghelie: Videanu a dat mai multe "tunuri imobiliare"

Vanghelie: Videanu a dat mai multe “tunuri imobiliare”

Presedintele organizatiei Bucuresti a Partidului Social Democrat (PSD), Marian Vanghelie, a lansat, vineri, intr-o conferinta de presa, un nou atac la adresa primarului general Adrian Videanu, acuzandu-l ca impreuna cu "acolitii sai" a profitat de functia sa si a dat mai multe "tunuri imobiliare", informeaza Rompres.

Facand referire la cazul Margareta Varzaru semnalat in mass-media, Vanghelie l-a acuzat pe Videanu ca in perioada mandatului, comisia de retrocedari pe Legea 10 a "plimbat" mai multi ani pe adevaratii proprietari, in schimb a dat titluri de proprietate pe "banda rulanta baietilor destepti, caselor de avocatura ale prietenilor lui Videanu care au cumparat drepturile litigioase".

"Il avertizez pe Videanu ca dupa ce PD va pierde alegerile pentru Bucuresti, doua saptamani nu vom face decat controale pe Legea 10, pentru ca s-au facut tunuri de sute de milioane de euro", a spus Vanghelie.

Liderul PSD Bucuresti a prezentat presei si copii ale unui contract de vanzare-cumparare din 1996 a unui teren de pe Calea 13 Septembrie al intreprinderii Vulcan Bucuresti catre firma Marmosim, la care este actionar primarul general.

"Videanu s-a folosit de pozitia sa in Parlament si cu sprijinul FPS a cumparat acest teren cu numai 4 dolari pe metru patrat, cand pretul real era in acea perioada de 200 dolari metrul patrat", a acuzat Vanghelie.

El a cerut organelor judiciare sa se autosesizeze fata de aceste afaceri ale primarului Videanu.

In ceea ce priveste dosarul Parcului Bordei, Vanghelie a subliniat ca PSD Bucuresti cere exproprierea terenului parcului si nu este de acord cu schimbul acestui teren pentru autobaza RATB Victoria, varianta propusa de primarul Videanu.

Pe de alta parte, consilierii PSD nu vor sprijini suspendarea primarului Videanu initiata de consilierii PC, Vanghelie explicand ca edilul sef al Capitalei trebuie sa isi duca mandatul pana la capat si sa vada intre timp toti bucurestenii care sunt adevaratele realizari ale lui si ale PD-ului.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

S-au încheiat discuțiile in CSAT. Decizii importante cu privire la țara noastră

Miercuri, 21 februarie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), condusă de către președintele Klaus Iohannis,...

Nou sondaj ECFR: “Războaie și Alegeri” oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în contextul politic global schimbător

Raportul "Războaie și Alegeri” (“Wars and Elections") de la ECFR oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în...

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...
Ultima oră
Pe aceeași temă