6.1 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialVanghelie dezvăluie într-o scrisoare deschisă cine este vinovatul pentru arestarea liderilor PSD

Vanghelie dezvăluie într-o scrisoare deschisă cine este vinovatul pentru arestarea liderilor PSD

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie i-a trimis o scrisoare din arest premierului Victor Ponta în care i-a explicat că PSD este în pericol să fie decapitat şi îi cere să nu sacrifice partidul prin “mezalianţa” cu Gabriel Oprea. 

“Partidul Social Democrat este partidul la care am pus umărul alături de sute de mii de membri, pentru milioanele de români care au avut şi au încredere în valorile social-democraţiei, pentru milioane de tineri care vor locuri de muncă, pentru pensionarii care speră la o bătrâneţe demnă, pentru medicii şi profesorii care nu mai suportă umilinţa salariilor de mizerie. Mă adresez, deopotrivă, lui Victor Ponta, încă preşedintele acestui partid, cât şi tuturor membrilor PSD care trec, acum, printr-o perioadă tulbure, cu temeri pentru viitorul acestui partid pentru care am muncit şi în care am crezut cu toţii. Victore, nu este prima dată când îţi atrag atenţia că, prin mezalianţa cu Generalul Oprea, îţi sacrifici destinul politic şi, odată cu al tău, al întregului partid. Atât eu, cât şi alţi lideri ai partidului suntem, acum, în arest pentru că l-ai lăsat pe Generalul Oprea să puna mâna pe Justiţia din România. Nu uita că oameni ca mine, care au construit partidul în ultimii 20 de ani, stau în puşcării, nevinovaţi, pentru că au vrut să se opună acestui gen de a face politică!”, a scris Vanghelie pe Facebook. 

Citește și: Victor Ponta sfidează justiția: Acuzarea mea are ca scop SCHIMBAREA Guvernului. Se încearcă o lovituă de stat!

De asemenea, Vanghelie a subliniat că punerea sub învinuire a premierului este o lovitură pentru PSD. 

”Nu uita că, indiferent de cât de nevinovat eşti, am învăţat prin această experienţă a arestului preventiv că atunci când nu există reguli şi când morala politică este tradată, tot nevinovaţii sunt cei care plătesc.Ştii bine că punerea ta sub acuzare constituie o lovitură majoră dată partidului care te-a făcut ceea ce eşti, Primul Ministru al Guvernului României. Mă adresez ţie şi tuturor celor care au puterea de decizie în acest partid, să aveţi mare grijă la următorii paşi care trebuie făcuţi”, afirmă fostul primar al Sectorului 5.

Fostul edil a mai spus că  o înţelegere cu Generalul Oprea va duce la sacrificarea partidului prin sacrificarea nevinovaţilor. 

“Cei ca Generalul Oprea nu sunt interesaţi de naţiunea română şi de statul român. El este interesat să militarizeze viaţa politică românească şi, prin instrumentele sale din justiţie, să distrugă orice mecanism democratic instaurat în ultimii 25 de ani. Îi rog pe toţi aceia cărora li s-au înscenat şi fabricat acţiuni mediatice sau în justiţie să îşi amintească ce a făcut acest individ în perioada lui Adrian Nastase, alături de echipa Bittner, altă alianţă nefastă pentru liderii de atunci şi pentru întregul partid, faţă de care m-am împotrivit cu fermitate. Dar justiţia de atunci acţiona corect, în sprijinul adevărului şi al dreptăţii, nu la comandă. Atunci am reuşit să scot adevărul la iveală şi să trec peste hopul dosarelor fabricate de Generalul Oprea cu ajutorul Procurorului General din acea vreme, care astăzi este secretar de stat în Ministerul pe care acesta îl conduce. Şi eu, şi alţi colegi am trecut prin acele momente de pericol, dar în aceste zile Generalul Oprea, prin oamenii lui de casă răspândiţi în toate instituţiile statului, îşi depăşeşte cu mult atribuţiile funcţiilor pe care le are, amestecându-se în actul de justiţie. (…) Victor, ştim amândoi că instituţiile abilitate ale României, dar şi cele internaţionale, cunosc cine este Generalul Oprea, ce a facut el în ultimii 20 de ani şi cum s-a folosit de justiţia din Romania nu în «interesul national», ci în propriul interes. De aceea, repet: PSD-ul, acest mare partid, va suferi o înfrangere istorică tocmai din cauza înţelegerii nefaste dintre tine şi Generalul Oprea. Nu uita că partidul este cel care îţi dă puterea, nu Generalul Oprea, iar atunci când cineva îţi dă un drept ţi-l poate şi lua. Noi suntem partidul, cei are au pus umărul la construirea lui şi au fost daţi la o parte după ce şi-au facut treaba, nu Generalul Oprea care prin trădari şi jocuri de culise nu face nimic altceva decât să se caţere pe PSD! Victore, decizia e la tine!”, îşi încheie Vanghelie scrisoarea adresată liderului PSD.

Vanghelie, fost lider al PSD Bucureşti, a fost exclus din partid în noiembrie 2014, după ce i-a criticat pe Victor Ponta şi Liviu Dragnea pentru eşecul din alegerile prezidenţiale. 

 

 

Cele mai citite

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...

Ciolacu crede că România intră în Schengen rutier până la finalul anului

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America-acestea sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă