20.3 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialVâlcea: Incendiu într-o pădure din Brezoi, pentru stingerea acestuia intervin peste 100...

Vâlcea: Incendiu într-o pădure din Brezoi, pentru stingerea acestuia intervin peste 100 de pompieri

Un incendiu a izbucnit, vineri, într-o pădure din Brezoi (Vâlcea), iar pentru stingerea acestuia intervin pompieri, silvicultori şi angajaţi ai Parcului Naţional Cozia, incendiul fiind într-o zonă apropiată ocolului silvic privat Cozia-Negoiu, unde o pădure de conifere a ars timp de două zile, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, pentru stingerea incendiului, ale cărui cauze nu sunt încă stabilite, intervin peste o sută de pompieri, intervenţia fiind dificilă din cauza vântului puternic şi a terenului greu accesibil.

“Incendiul este în oraşul Brezoi, la Parcela 3 – Obârşa Proieni, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea acţionează cu şase autospeciale şi 117 cadre, în cooperare cu silvicultori şi cu angajaţii Parcului Naţional Cozia. Se intervine cu motofierăstrae, mijloace de primă intervenţie, iar la faţa locului sunt şi patru autospeciale cu apă şi spumă, care se află pe două laturi ale perimetrului cuprins de foc, unde se află case, pentru a opri extinderea focului la acestea. Deoacamdată nu există pericol, dar vântul suflă cu putere în zonă şi intervenţia este doesebit de dificilă din acest motiv, dar şi din cauza faptului că terenul este inaccesibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Acesta nu a putut estima pe ce suprafaţă se manifestă incendiul, care a cuprins vegetaţie uscată, copaci uscaţi şi molizi.

Incendiul este într-o zonă apropiată ocolului silvic privat Cozia-Negoiu, unde o pădure de conifere a ars timp de două zile. Incendiul din zona Cozia-Negoiu a izbucnit marţi, fiind stins joi, la intervenţie participând şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Cele mai citite

Un adolescent israelian dispărut a fost găsit mort în Cisiordania

Armata și poliția israeliană au declarat că trupul unui adolescent israelian dispărut, care a fost probabil ucis într-un atac palestinian, a fost găsit sâmbătă...

A murit actorul Constantin Cojocaru la vârsta de 78 de ani

Într-o zi de 13, lumea teatrului din România a intrat în doliu. Actorul Constantin Cojocaru a murit la vârsta de 78 de ani. Anunțul...

Iranul a sechestrat un vas portughez în strâmtoarea Ormuz

Gărzile Revoluționare ale Iranului au sechestrat, sâmbătă, un portcontainer "cu legături" cu Israelul în Golf, a anunțat agenția oficială IRNA, la câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă