7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialVaccinuri antigripale expirate, vandute intr-o farmacie din Oradea

Vaccinuri antigripale expirate, vandute intr-o farmacie din Oradea

Un oradean a sesizat autoritatile dupa ce a cumparat dintr-o farmacie din municipiu trei vaccinuri antigripale expirate. El a spus ca sambata a mers la una din unitatle farmaceutice din oras pentru a cumpara trei vaccinuri. Cand a ajuns acasa, a vazut, insa, ca medicamentele erau expirate inca din luna iunie 2005.
Barbatul s-a intors la farmacie pentru a reclama acest lucru, dar nu s-a oprit doar aici. El a sesizat Colegiul Farmacistilor, Directia de Sanatate Publica, Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, dar si Ministerul Sanatatii cu privire la acest incident.
“Nu vreau ca acest lucru sa se intample si altora si sa fie o urmare a isteriei generale produse din cauza gripei aviare, pe marginea careia unii farmacisti ar putea vedea o modalitate de a se imbogati repede”, a spus oradeanul.
Reprezentantul unitatii farmaceutice, Maria Popescu, a recunoscut ca farmacista este vinovata de cele intamplate, dar nu considera ca a facut acest lucru intentionat. Ea a adaugat ca vaccinurile expirate au fost puse in alt loc decat cele bune si ca dupa terminarea stocului celor aflate in termen de valabililate, farmacista le-a scos la vanzare si cele expirate. “Nu ne-am asteptat sa fie o cerere atat de mare de vaccinuri. De obicei ne ramanea pe stoc. Anul acesta cererea a fost mai mare decat oferta si cand vaccinurile bune s-au terminat, farmacista a luat din cele expirate. Mi-am recunoscut vina si am platit amenda”, a adaugat reprezentanta farmaciei.
Sefa Colegiului Farmacistilor Bihor, Eugenia Hamza, a declarat ca fiecare farmacist care vinde un medicament trebuie sa se uite neaparat la termenul de valabilitate si daca in cutie este medicamentul bun. Totodata, ea a spus ca vaccinurile respective trebuiau scoase de la vanzare.
Atat inspectorii farmacisti, cat si inspectorii din cadrul Oficiului Judeteana de Protectie a Consumatorului au facut un control la farmacia in cauza, care a fost amendata.

Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă