19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVaccinarea antigripala gratuita, din 16 octombrie

Vaccinarea antigripala gratuita, din 16 octombrie

Ministerul Sanatatii a hotarat ca, pentru 2006-2007, campania de vaccinare antigripala gratuita a populatiei sa se desfasoare in trei etape. Avand in vedere ca furnizorii au intarziat, din motive tehnice, fabricarea si livrarile de vaccin gripal, imunizarea efectiva incepe din 16 octombrie.
Pentru campania de vaccinare antigripala gratuita de anul acesta au fost achizitionate 1.850.000 de doze de vaccin gripal, in valoare de aproximativ 28 de milioane lei, si se mai liciteaza achizitionarea a inca 1.000 000 de doze.
Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a stabilit etapele campaniei de imunizare. Astfel, in perioada 10-14 octombrie se va realiza distribuirea catre judete a primei transe de vaccin gripal, care reprezinta 400.000 de doze. Vor fi vaccinate, cu prioritate, grupele cele mai vulnerabile de a contacta boala, si anume: persoanele adulte si copiii, rezidentii din institutii de ocrotire sociala, precum si pacientii unitatilor care gazduiesc persoane cu afectiuni cronice, salariatii institutiilor de ocrotire si a unitatilor de boli cronice, persoane care acorda asistenta celor cu risc crescut de imbolnavire, dar si membrii ai respectivelor familii.
De asemenea, vor mai fi vaccinati copii cu afectiuni medicale cronice pulmonare si cardiovasculare, pacientii infectati HIV si copii si adolescenti supusi terapiei cu aspirina. Transa a doua de vaccin gripal va fi distribuita in perioada 20-25 octombrie, urmand ca cea de-a treia transa sa fie distribuita in perioada 5-10 noiembrie. In ultimele doua transe se vor vaccina persoanele din celelalte grupe de risc care nu au fost vaccinate in prima perioada, respectiv persoane cu afectiuni cronice, persoane peste 65 de ani, personal medical.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă