16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialVacaroiu vrea la Cotroceni

Vacaroiu vrea la Cotroceni

» PD-L reclama PSD ca pregateste o lovitura de stat in toamna. Cunoscand deja Palatul Cotroceni in calitate de presedintele interimar, Nicolae Vacaroiu a anuntat vineri ca presedintele Basescu poate avea "surpriza" unei noi suspendari.

Semnalul dat de presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a fost lansat in contextul afirmatiilor presedintelui Basescu privind posibilitatea formarii unui guvern minoritar dupa viitoarele alegeri generale.
Calculul PSD este simplu: in cazul unei noi suspendari a presedintelui, presedintele interimar va numi primul ministru. Nicolae Vacaroiu a declarat vineri, la Pitesti, ca presedintele Traian Basescu "incalca tot mai des Constitutia, iar daca va continua pe aceasta linie poate avea si surpriza unei noi suspendari. "Este greu ca un partid sa treaca peste 50 la suta, dar domnul Basescu trebuie sa se astepte si la surprize. Pentru ca in momentul in care reusim sa facem dupa alegeri o alianta si avem o majoritate, de peste 50%, va fi greu pentru Traian Basescu sa desemneze un prim-ministru pe care il vrea el si sa mearga cu un guvern minoritar. In orice caz, PD-L se va duce undeva la limita a 20 la suta, nu mai mult. Sa nu fie atat de increzator ca ne vom mai lasa pacaliti ca in anul 2004. Vom avea acum grija sa facem o majoritate parlamentara si apoi mai vorbim", a spus Vacaroiu. Liderul PD-L, Emil Boc, a iesit la atac, acuzand PSD ca pregateste in toamna o noua lovitura de stat prin suspendarea lui Traian Basescu si numirea unui premier PSD de catre Nicolae Vacaroiu, care va redeveni presedinte interimar.

"In fapt, ce spun domnii Vacaroiu, Iliescu si Nastase? Spun ca, daca in toamna, fara sa obtina majoritate absoluta a locurilor din Parlament, vor reusi sa adune, impreuna cu celelalte partide politice, mai multe voturi, atunci ei trebuie sa fie la putere, iar daca presedintele Romaniei nu il pune pe candidatul lor, atunci il suspenda pe presedinte si Nicolae Vacaroiu, ca presedinte interimar, sa desemneze un premier de la PSD", a afirmat liderul PD-L, acuzand PSD ca "se agata" prin orice mijloace neconstitutionale de tentatia de a reveni la putere. El a mai afirmat ca PSD se teme ca, daca nu va ajunge la putere, nu va mai putea sa satisfaca clientela politica de tip mafiot, iar "structura mafiota" alimentata de Nastase, Hrebenciuc, Miky spaga va pierde "butoanele puterii definitiv".
Nicolae Vacaroiu este complice la lovitura de stat prin faptul ca a declarat ca va folosi institutiile statului pentru a-l suspenda nedemocratic pe seful statului si sa ajunga la putere, a spus Boc.
Intrebat daca isi asuma declaratiile lui Vacaroiu, liderul PSD, Mircea Geoana, a afirmat ca in partid nu exista nici o discutie pe acest subiect, calificand afirmatiile lui Emil Boc ca fiind diversiuni. "Este o strategie disperata in conditiile in care se anunta un esec pe linie la turul doi pentru marile municipii, cat si pentru municipiul Bucuresti", a spus Geoana, ignorand complet afirmatiile celui de-al doilea om in stat, Nicolae Vacaroiu.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă