30 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialVacantele romanilor, lovite de criza

Vacantele romanilor, lovite de criza

Peste jumatate dintre romani au renuntat la vacantele din acest an, le-au amanat pentru sezonul de iarna sau au preferat destinatii ieftine, in contextul in care bugetele de calatorie au scazut pe fondul crizei, potrivit unui sondaj online efectuat de agentia de turism TravelBiz, citat de Mediafax.

Astfel, 12,3% dintre persoanele care au participat la sondaj au declarat ca au fost nevoite sa renunte la concediul din acest an din cauza crizei, 4,4% si-au amanat vacantele pentru sezonul de iarna, iar 39% dintre respondenti au ales o destinatie ieftina, se arata in sondajul TravelBiz.

Pe de alta parte, 15% dintre romani sustin ca nu au resimtit efectele crizei, iar 47% au reusit sa nu isi restranga cheltuielile, in perioada urmatoare fiind convinsi insa ca vor fi nevoiti sa o faca.

In ceea ce priveste modalitatile prin care turistii isi organizeaza vacantele, 53% dintre participantii la sondaj au ales serviciile unei agentii de turism, peste 75% dintre acestia cumparand pachete integrale de servicii.

Sondajul TravelBiz a fost realizat online in perioada 15 iulie – 15 august.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă