20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUTCN a cumparat sediul Bancii Dacia Felix

UTCN a cumparat sediul Bancii Dacia Felix

Cladirea situata in centrul istoric al Clujului este evaluata la peste cinci milioane de euro

Universitatea Tehnica Cluj-Napoca a cumparat sediul central al fostei banci Dacia Felix. Situat in centrul orasului, sediul este evaluat la cel putin cinci milioane de euro.
Fosta cladire centrala a Bancii Dacia Felix se afla pe strada Memorandumului, in apropierea Primariei. In acest imobil ar urma sa fie mutat sediul universitatii clujene. Universitatea Tehnica a cumparat imobilul de la Leumi Bank, banca evreiasca ce a cumparat de la Eurom Bank toate bunurile ce au apartinut Bancii Dacia Felix. Eurom Bank a salvat de la faliment banca infiintata la Cluj si a mutat sediul central al acesteia la Bucuresti. De atunci, sediul bancii de pe strada Memorandumului din Cluj a fost inchiriat. Printre clienti se numara Societatea Romana de Radiocomunicatii, care isi infiintase un show-room. Valoarea tranzactiei prin care cladirea a intrat in patrimoniul universitatii nu a fost dezvaluita, la dorinta vanzatorului. Leumi Bank va continua sa opereze in celalalt sediu din centrul Clujului, mostenit tot de la Dacia Felix pe filiera Eurom Bank, situat in Piata Unirii, langa rectoratul Universitatii de Arta si Design.
Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca mai detine in apropierea noului sediu un complex de cladiri. Actualul rectorat se afla pe strada Constantin Daicoviciu, in apropierea Muzeului National de Istorie al Transilvaniei. La doar cateva zeci de metri, universitatea clujeana detine alte doua cladiri impozante pe strada George Baritiu. Universitatea Tehnica ar putea cumpara si alte spatii in viitorul apropiat. Institutia a deschis deja mai multe centre de cercetare, printre care cel realizat in parteneriat cu gigantul american Emerson. Universitatea ar putea deschide astfel de centre impreuna cu firmele care vor investi in parcul industrial Nokia din Jucu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă