18.1 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialUTA ataca in forta pe piata transferurilor!

UTA ataca in forta pe piata transferurilor!

Contrar asteptarilor, UTA este una dintre echipele care s-a miscat cel mai bine pe piata transferurilor in ultimele zile. Formatia din Arad, care pana mai ieri nu stia daca mai are sau nu sponsori (Nicolae Bara a revenit asupra deciziei de a se retrage) si aflata in conflict cu oficialitatile locale din cauza stadionului, se pregateste sa dea cateva lovituri inaintea noului sezon.

Iulian Miu, la reunire
UTA a facut deja mai multe achizitii: Alin Chita (FC Arges), Octavian Chihaia si Florin Dan (ambii CFR Cluj), Alex Baltoi (Dinamo), Constantin Bumbac (CFR Timisoara), plus ca la pregatiri sunt asteptati mai multi straini, cu doi brazilieni in frunte.
De asemenea, fostul capitan al Stelei, fundasul Iulian Miu, care a evoluat ultima data la Bursaspor, este asteptat azi la reunirea echipei UTA Arad in vederea inceperii pregatirilor pentru sezonul 2007/2008. Miu se afla in discutii foarte avansate cu conducerea clubului aradean si este aproape sigur ca va evolua la echipa la care antrenor este fostul sau coechipier de la Steaua, Marius Lacatus. Miu a ramas liber de contract dupa rezilierea intelegerii cu Bursaspor in iunie 2006 si, dupa ce a plecat din Turcia, si-a tratat o accidentare mai veche, in luna februarie fiind operat la glezna stanga la Bologna, unde a efectuat si recuperarea.
Mai mult, "batrana doamna" a fotbalului romanesc spera ca-l va putea convinge si pe Daniel Pancu sa vina la Arad. Deocamdata, fostul international face eforturi sa-si rezolve situatia contractuala de la Bursaspor. Mijlocasul de 29 de ani a declarat ca prima optiune in campionatul intern este Rapid, insa, cum George Copos nu a pomenit deloc numele sau in aceasta vara… Astfel, aradenii stau in expectativa, fiind pregatiti sa-i ofere un salariu foarte bun jucatorului in cazul in care acesta ar vrea sa revina in Liga 1. "Nu pot sa ascund faptul ca Pancu este unul dintre jucatorii de pe lista noastra de achizitii. Noi ni-l dorim la Arad si ii vom face o oferta in momentul in care va deveni jucator liber de contract si va dori sa negocieze cu un alt club decat Rapid", a declarat Nicolae Bara, presedintele echipei aradene.
Alti doi jucatori doriti de UTA, Florin Sandu si Cristian Cojocnean, ambii de la divizionara secunda CS Otopeni, au sanse minime sa mai ajunga la Arad din cauza pretentiilor financiare ale clubului de care apartin. "Pretul cerut pe cei doi fotbalisti este de-a dreptul absurd. Daca si 800.000 de euro ni se pareau foarte multi, acum cei de la Otopeni au crescut suma pana la un milion de euro ca sa ne linistim. 99,9% am renuntat la cei doi", a continuat Bara, presedintele clubului aradean. In schimb, principalul finantator al alb-rosilor a spus ca UTA nu a renuntat la hunedorenii Iacob si Furdean, pentru care exista oferte concrete, doar ca ei nu reprezinta o prioritate in momentul de fata. "Trebuie sa mai facem 3-4 achizitii pentru primul unsprezece. Jucatorii tineri sunt si ei importanti, insa nu prioritari".

UTA incepe azi pregatirile avand un nou director executiv: Paul Cazan, fost conducator, printre altele, al echipelor Sportul, FC National, Rapid, Poli Timisoara sau FC Arges.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă