19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUrsache - promovat?

Ursache – promovat?

Fostul presedinte AVAS, pesedistul Mihai Ursache, si fostii ministri Ionut Popescu si Iuliu Winkler ar putea face parte din conducerea Fondului Proprietatea.
Ministrul Economiei si Finantelor Varujan Vosganian a  anuntat saptamana trecuta ca locurile ramase vacante in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea, dupa retragerea reprezentantilor BNR, vor fi ocupate de trei reprezentanti sustinuti de partidele politice.
Potrivit unor surse liberale, cei trei la care s-a gandit Vosganian ar fi Mihai Ursache, fost sef al AVAS si membru PSD; Ionut Popescu – fost ministru al Finantelor si membru PLD; udemeristul Iuliu Winkler.
Mihai Ursache este un personaj controversat. Ursache a fost unul din liderii PSD Bucuresti si, in aceasta calitate, chiar colegii de partid l-au acuzat ca a fost cel care l-a primit in partid pe Omar Hayssam. De asemenea, Ursache a fost acuzat ca este cel care a acceptat donatiile facute catre PSD de Hayssam. La nivel oficial, pesedistii sustin sus si tare ca nu accepta posturi in Fondul Proprietatea. "Mihai Ursache este membru PSD, dar nu va deveni membru in Fondul Proprietatea", ne-a declarat secretarul general al PSD, Titus Corlatean. Aceeasi varianta a fost sustinuta la nivel oficial si de liderul PSD, Mircea Geoana: "PSD este impotriva infiintarii Fondului Proprietatea. Cred ca Guvernul ar face o greseala mare incercand sa vina prin ordonanta de urgenta in loc sa vina cu acest fond in Parlament". Ministrul Varujan Vosganian spune insa ca va negocia cu liderul PSD Mircea Geoana situatia creata: "Voi avea o intalnire cu Mircea Geoana pentru a negocia. Vreau sa obtin sprijinul grupurilor parlamentare pentru modificarile operate". In schimb, situatia senatorului Ionut Popescu este mai clara. Ionut Popescu ne-a declarat ca i s-a facut aceasta propunere si o va accepta cu conditia sa i se rezolve problema de incompatibilitate intre calitatea de senator si cea de membru al unui CA. Potrivit legii privind incompatibilitatile demnitarilor, "in mod exceptional, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor sau Senatului, la propunerea Guvernului si cu avizul comisiilor juridice, poate aproba participarea deputatului sau a senatorului ca reprezentant al statului in adunarea generala a actionarilor ori ca membru in consiliul de administratie al regiilor autonome, companiilor sau societatilor nationale, institutiilor publice ori al societatilor comerciale, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare, de interes strategic sau in cazul in care un interes public impune aceasta".

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă